U Virovitici održan 19. “Domosong” čiji je domaćin bio Dom za odrasle osobe Borova: Pobjedu odnijeli članovi Doma Turnić u Rijeci

U organizaciji Doma za odrasle osobe Borova i pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Suhopolje, u Kazalištu u Virovitica danas (petak) je održan 19. „Domosong“, glazbeno natjecanje korisnika Domova za odrasle osobe u RH.

Na ovogodišnjem natjecanju izvedeno je 17 pjesama koje su otpjevali i odsvirali izvođači iz Domova za odrasle Krapinsko-zagorske, Zadarske, Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Istarske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske, Primorsko-goranske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke županije, Grada Zagreba te iz Virovitičko-podravske županije, odnosno Doma za odrasle osobe u Borovi.

Prosudbena komisija koju je činilo troje članova, Mirjana Milinović, Iva Kepec i Martin Maljković imalo je pune ruke posla da izabere najboljeg izvođača, jer su sve pjesme bile uistinu izvedene s dušom i pozitivnom vibracijom koju je osjetila i publika koja je sve izvođače podržala velikim pljeskom. Najuspješniji na 19. Domosongu bili su korisnici Doma za odrasle Turnić u Rijeci koji su izveli poznatu uspješnicu američkog kantautora Joea Denvera „Take me Home, Country Roads“, tako da će se idući Domosong održati kod pobjednika, odnosno u Rijeci.

IMG 3fc16c59eecb2ede8d66cb30abd0449b
Foto: K. Toplak

– Dom za odrasle osobe u Borovi dosad je bio tri puta pobjednik natjecanja, a ovo mu je treći put kako je domaćin Domosonga – rekla je tom prigodom ravnateljica Doma za odrasle u Borovi Zlata Rončević.

– Ponosni smo na to što spadamo među uspješnije učesnike, ali i organizatore. Dobili smo najljepši prostor, pristiglo je mnogo gostiju, a u programu su nastupili korisnici iz čak 14 županija i Grada Zagreba, što vjerujem da je izuzetno velik odaziv. Osim Općine Suhopolje, Virovitičko-podravske županije, za ovakav događaj najzaslužniji su naši korisnici i djelatnici, ali također i njihova rodbina, prijatelji i svi naši građani koji su ih došli podržati. Uistinu se može reći da je ovo festival s dušom u pravom smislu riječi, jer ovdje osim izrazite ljubavi prema glazbi i volji za druženjem, nema drugih nagrada, osim naravno ovih prigodnih što im dodjeljujemo. I ovom prigodom bih zahvalila svima koji su dali sve od sebe i omogućili nam da nastavimo serijal ovog lijepog festivala – istaknula je u obraćanju svim nazočnima Zlata Rončević.

Foto: K. Toplak

Zadovoljstvo što se ovaj festival po treći put održava u našoj županiji iskazao je i župan Igor Andrović.                                             

– Ponosan sam i sretan što je i naša županija te grad Virovitica dio ovog hvalevrijednog događaja koji okuplja toliko izvođača iz cijele Hrvatske. Drago nam ih je podržati za sav trud koji su uložili da stvore ovako lijep glazbeni ugođaj. U potpunosti podržavamo Domosong i to ćemo činiti i ubuduće – rekao je tom prigodom Igor Andrović.

Foto: K. Toplak

Čestitke i pohvalu Domu je uputio i povjerenik Vlade za Općinu Suhopolje Goran Doležal.

– U općini Suhopolje prepoznat je dugogodišnji uspješan rad Doma za odrasle osobe Borova, a jedan od dokaza je i to da su već treći put domaćini ovog festivala. Općina Suhopolje će i dalje podržavati Dom u Borovi u svim njihovim aktivnostima – rekao je Goran Doležal.

Foto: K. Toplak

Nazočne je pozdravila i načelnica sektora za podršku organizacije rada Ustanova socijalne skrbi, Ministarstva rada, Mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivana Zadro, a festivalu su, između ostalih, nazočili viša stručna savjetnica mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Mirela Turudija, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac te drugi predstavnici VPŽ, Grada Virovitice i Općine Suhopolje.

Korisnici Doma u Borovi na festivalu su nastupili sa pjesmom Gorana Bareta „Put ka sreći“ i za to dobili, ali i zaslužili, veliki pljesak. U glazbenom intermezzu nastupio je akustični duo Filip Vujasin i Filip Hrvoić iz grupe „Jeans“ iz Virovitice. 

(www.icv.hr, bs; foto: K. Toplak, B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content