Udar i na studentski džep: Poskupljuje smještaj u osječkim studentskim domovima

Smještaj za studente u novoj akademskoj godini biti će skuplji i do 40 posto u osječkim studentskim domovima.

Umjesto 700 kuna za jednokrevetniu sobu, student ili stidentica morati će sada izdvojiti 1000 kuna, dok je smještaj u dvokrevetnim sobama poskupio za 200 kuna, odnosno s 550 na 750 kuna. Cijena u u trokrevetnim sobama otišla je s 450 na 550 kuna, a jedino se za one socijalno najugroženije cijena nije mijenjala, te je i dalje 400 kuna.

– Nakon analize rashoda krajem lipnja Studentski centar je, uz pribavljenu suglasnost Studentskog zbora našeg sveučilišta, odlučio podignuti cijenu smještaja, jer smo tijekom prethodnog razdoblja, kada je riječ o smještaju, poslovali s gubitkom od 1,5 milijuna kuna, tako da je uz poskupljenje energenata, usluga i sirovina poskupljenje smještaja bilo nužno – rekla je za Glas Slavonije voditeljica PJ Smještaj studenata Studentskog centra, Ivana Herceg Mišković.

Ipak dodala je kako se cijene neće podizati u idućih godinu dana, bez obzira na kretanje cijena energenata..

Studentski centar u Osijeku objavio je rezultate natječaja za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima u Osijeku za akademsku godinu 2022./2023.

Prema rezultatima natječaja za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima u Osijeku za akademsku godinu 2022./2023., a koji je objavio Studentski centar u Osijeku od 1956 prijavljenih studenata, njih 1390 ostvarilo je pravo na smještaj u dvama osječkim domovima. Onima kojima to nije pošlo za rukom sada predstoji potraga za “pristojnim stanom za pristojni iznos” što nije ni malo lako naći u šarolikoj ponudi privatnog smještaja.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content