Ultramaratonci u sjećanje na hrabre hrvatske branitelje istrčali 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave: Dionicu do Suhopolja istrčao je župan Igor Andrović

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine VPŽ, uz svoje prijatelje iz Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, istrčali su 9. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara.

Početak je bio u Kladarama, gdje je ultramaratonce, nakon predsjednika Udruge Glasnici istine VPŽ Pave Tutenova, pozdravio načelnik PU VPŽ Siniša Knežević, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Dionicu od Kladara do Suhopolja, od 35 kilometara, s ultramaratoncima, istrčao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

U Slatini su trkače, koji ovaj ultramaraton trče izmjenjujući se, dočekali zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, član slatinske HVIDR-e Damir Parc, predstavnici slatinskih udruga i rodbina trkača. Nakon dočeka, svi zajedno položili su upaljene lampione kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade odajući počast svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Trkače su u Staroj Jošavi dočekali gradonačelnik Orahovice Saša Rister te predstavnici braniteljskih udruga sa šireg orahovačkog područja. 

– Što reći na samom kraju nego prije svega hvala od srca svima koji su istrčali i kilometar ove memorijalne utrke koja je bila etapna, dakle ekipe su trčale svaka svoju dionicu. Posebno hvala našem prijatelju trkaču i županu Igoru Androviću koji je istrčao 35 kilometara od Kladara do Suhopolja, veliko hvala svima koji su pratili, dočekivali i pozdravljali to nama jako puno znači. Moram naglasiti da smo i ove godine ovom utrkom sudjelovali u obilježavanju Dana naše županije, ali prije svega i ovoga puta svaki pretrčani kilometar bio je za naše poginule suborce i sve poginule hrvatske branitelje. Tek kada sve završi i kada se prve noći prespavaju najviše smo ponosni i zahvaljujemo Bogu što i dalje možemo trčati i pronositi imena našem poginulih prijatelja i istinu o Domovinskom ratu – rekao je predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov.

Ultramaratonci na ovaj način spajaju istok i zapad Virovitičko-podravske županije, od Kladara do Stare Jošave, čuvajući pritom istinu o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku.

(www.icv.hr, vpz.hr, adf, vg, foto: K. Toplak, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content