1. ŽNL Ugarković ušao s klupe i ‘presudio’ Mikleušu, Grizelj hattrickom srušio Bratstvo, Lukačani ‘šokirali’ Čačinčane, Černelijev Dinamo u golijadi slavio protiv imenjaka iz Četekovca

Najzanimljivija utakmica devetog kola 1. županijske nogometne lige odigrana je u Mikleušu, gdje su se sastali istoimeni domaćin i vodeća Sloga iz Zdenaca.

Gostujuću momčad u prednost je doveo Mario Duspara iz kaznenog udarca u 28. minuti. S minimalnom prednošću Sloge otišlo se na odmor. U 52. minuti gostujući igrač Jurica Kiris zaradio je crveni karton, a Tomislav Giber poravnao je rezultat s bijele točke. Nakon toga, domaći igrači krenuli su još više napadački ne bi li došli do sva tri boda. Stvorili su nekoliko izglednih prilika, ali nisu bili precizni. Iskusni Darko Kokoška, umjesto praznih vrata, pogodio je vratnicu, a gostujući vratar Eljfat Mehmedi bio je uspješniji od Josipa Jančića. Promašaje je kaznio ‘džoker s klupe’ Ivan Ugarković, koji je pet minuta nakon ulaska u igru, odnosno u 73. minuti postigao pobjednički zgoditak.

Mikleuš – Sloga Zdenci 1:2

Igrač utakmice: Ivan Ugarković

Bratstvo iz Gornjeg Bazja, nakon serije od šest pozitivnih rezultata, doživjelo je drugi prvenstveni poraz i to na svom Školskom vrtu. Prvih tridesetak minuta igralo se obostrano otvoreno. U dva navrata gostujući vratar Marko Doppler uspješno je neutralizirao domaće napadače. U 30. minuti hitronogi Marino Grizelj izbjegao je pažnji domaće obrane i poentirao za prednost Rezovčana.

U nastavku gosti su se uspješno obranili zatvorenijom varijantom igre i čekali kontre. Grizelj, koji je u jednom trenutku želio napustiti igru, ipak se vratio na teren i riješio pitanje pobjednika. Postigao je još dva pogotka, prvi u 65. minuti, a drugi u 83. Domaći igrači odigrali su najslabiju utakmicu ove jeseni, što je rezultiralo uvjerljivim porazom, a gosti iz Rezovca očito igraju sve bolje.

Bratstvo Gornje Bazje – Rezovac 0:3

Igrač utakmice: Marino Grizelj

Lukač 05 u Čačincima je ‘šokirao’ domaće navijače i nastavio sa svojim uspješnim i efikasnim nizom pobjeda. Gosti su poveli zgoditkom Josipa Šoštara u trećoj minuti. Domaća Mladost zgodicima Ivana Mužara u 10. i Florijana Rupčića u 28. minuti preokreće rezultat u svoju korist i na odmor odlazi s prednošću 2:1.

Očito je Miroslav Čor u pauzi razbudio svoje igrače. Prvo je Mihael Šoštar u prvoj minuti drugog dijela poentirao za poravnanje rezultata, a šest minuta kanije Mateo Nemčec ponovno dovodi Lukačane u prednost. S još dva svoja zgoditka u 59. i 87. minuti Mihael Šoštar osigurao je gostujuću pobjedu. Konačnih 5:3 postavio je u posljednjoj minuti Marin Čavić s bijele točke.

Mladost Čačinci – Lukač 05 3:5

Igrač utakmice: Mihael Šoštar

Treći klub s područja općine Lukač, Dinamo, na svom stadionu Kurija u Kapela Dvoru, s dosta truda i muke došao je do nove pobjede nad imenjakom iz Četekovca. Domaća momčad povela je pogotkom Slavka Jagarinca u osmoj minuti. Svojim zgodicima Marinko Jaklić u 13. i Antun Dunković u 19. minuti dovode gostujuću momčad u prednost. Preokret u domaću korist donosi Stjepan Rajnović. Prvi pogodak postigao je iz kaznenog udarca u 25. minuti, a drugi iz igre u 44. minuti.

Nakon jedne gužve u gostujućem kaznenom prostoru precizan je bio Alen Hodak u 69. minuti za prednost domaćih 4:2. Tri minute kasnije, nakon duže stanke u igru je ušao domaći igrač Mirko Iličić, koji je odmah podigao igru svoje momčadi na višu razinu, ali to njegovi suigrači nisu uspjeli iskoristiti. U dva navrata promašili su ‘nemoguće’. Te promašaje kaznio je svojim drugim pogotkom Jaklić. Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao. Ogroman posao na sredini terena, u domaćim redovima, ponovno je odradio Vladimir Puškarić.

Dinamo Kapela Dvor – Dinamo Četekovac 4:3

Igrač utakmice: Vladimir Puškarić

Mladost je u Miljevcima imala priliku doći do početne prednosti u susretu sa Slavonijom iz Sladojevaca u 23. minuti, ali je s bijele točke Ivan Kolembus pogodio okvir vrata. Četiri minute kasnije Kristian Ferenčak doveo je Slavoniju u prednost. Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjih petnaestak minuta, kada su gosti postigli još dva pogotka. Prvo je domaću mrežu pogodio Dominik Kizivat, a sve je zaključio Patrik Fotez tri minute prije kraja utakmice. Igru pobjedničke momčadi nosio je Antonio Radonjić.

Mladost Miljevci – Slavonija Sladojevci 0:3

Igrač utakmice: Antonio Radonjić

DOŠK je došao do pobjede nakon četiri sušna kola, pobijedio je Borovu na njezinim Poljicima 2:0. Gosti su u prednost došli već u petoj minuti. Udarac Domagoja Štegera s bijele točke obranio je domaći vratar Mihael Solar, ali se lopta vratila Štegeru, koji je u ‘popravku’ bio precizan za vodstvo Dolčana.

Domaći igrači u brojnim napadima nisu uspjeli doći do poravnanja rezultata, što je dvije minute prije kraja utakmice kaznio Marijan Šalek i svojim pogotkom postavio konačnih 2:0 za DOŠK. U gostujućim redovima odlično je odigrao bočni igrač Ivan Banić.

Borova – DOŠK Dolci 0:2

Igrač utakmice: Ivan Banić

Crnac je došao do druge prvenstvene pobjede. Na svom travnjaku bio je bolji od Podravca iz Sopja rezultatom 13:1. Gosti su susret počeli s deset igrača, a već od pete minute teren je zbog ozljede napustio Mihael Tomašević, pa su do kraja igrali s devet igrača.

Četiri zgoditka za Crnac postigao je Tilen Marić, tri puta gostujuću mrežu pogodio je Mario Jozić, po dva puta precizni su bili Zvonimir Kovačić i Joakim Tomić, a po jedan pogodak postigli su Borna Meašić i Josip Damjan. Jedini pogodak za goste postigao je Berislav Androš s bijele točke.

Crnac – Podravac Sopje 13:1

Igrač utakmice: Tilen Marić

1. ZNL

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content