2. HRL ISTOK Domagoj Kiš najbolji ‘topnik’ Orahovčana u domaćem trijumfu protiv Broda

Rukometaši Orahovice upisali su i drugu pobjedu ove sezone igrajući u drugom razredu hrvatskog rukometa, odnosno u 2. HRL Istok i to na svom parketu protiv momčadi Broda s krajnjih 33:23.

Orahovčani su u utakmicu ušli uspavano, posebno u napadu gdje se promašivalo na sve strane, uz svakako i odlične obrane Kešerca i time se došlo do -3 (6:9), a onda ‘uragan’ domaćih. Predvođeni briljantnim Domagojem Kišem momčad Tomislava Prebega nevjerojatnom serijom 11:0 odlazi na 17:9 čime je utakmica definitivno ‘prelomljena’. Na odmor se otišlo s 18:10 jer je Brod uspio poentirati iz sedmerca.

U drugom dijelu gosti iz Slavonskog Broda kreću jače i uspijevaju spustiti razliku na -5 (18:13), no tada se domaćin ponovno diže i postavlja stvari na svoje mjesto. Na kraju velikih i uvjerljivih 33:23, uz 9 pogodaka Domagoja Kiša i 6 Tomislava Rotima, a pogotke za Orahovicu još su postigli Marin Poljak i Toni Kolarić po 3, Marko Cingel, Željko Paljušić, Danijel Šijaković i Mihael Horvatek po 2 te po jedan Josip Brnjak, Ivan Žiška, Marino Suk i Luka Kuricek.

RK-Orahovica-RK-Brod-5

Ovom pobjedom RK Orahovica dijeli prvo mjesto s Valpovkom i Županjom gdje svi imaju dvije pobjede iz dva susreta. Treba svakako reći da će Orahovčani na parket već u srijedu, 12. listopada kada u Orahovici u 2. kolu Hrvatskog rukometnog kupa Regije Istok gostuje premijerligaš RK Osijek.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content