3. NL SJEVER Osmo kolo donosi županijski derbi na Vegeški: Virovitica i Papuk ‘susjedi’ na tablici, evo što su uoči susreta rekli treneri Crvenka i Mandić

U sklopu osmog kola 3. nogometne lige Sjever ovog se vikenda igra županijski derbi. U subotu, 8. listopada u 16 sati na terenu Sportskog centra Vegeška sastaju se Virovitica i Papuk Osječko 1664.

Prije sedam dana virovitički ‘narančasto – crni’ pružili su odličan otpor vodećoj momčadi lige – Radniku iz Križevaca. Iako su bili nadomak pozitivnog rezultata, na kraju su poraženi s 4:2.

-Ovo je ogled dvije momčadi koje se jako dobro poznaju i zato je teško iznenaditi suparnika. Očekujem da, usprkos brojnim problemima prilikom sastavljanja momčadi, možemo doći do pobjede s kojom bi se učvrstili u sredini tablice – optimističan je trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Niti u prošlom kolu trener Crvenka nije mogao računati na nekoliko standardnih prvotimaca, ali su ostali igrači pokazali da ih mogu kvalitetno zamijeniti. U subotnjoj utakmici u momčad se vraćaju Drago Špoljar i Mark Djeveljekaj, koji su odradili kazne zbog tri žuta kartona, ali zbog istog razloga neće moći zaigrati drugi brat Špoljar – Luka. Zbog privatnih obveza u sastavu sigurno neće biti Janka Brlasa, a kapetan Luka Duvnjak još se nije oporavio od ozljede. U klubu su uvjereni da bi se nakon jednotjedne pauze u kadar mogao vratiti Karlo Petrinić.

Kao što smo već rekli, ove dvije momčadi jako se dobro poznaju i bit će to zasigurno čvrsta utakmica u kojoj će odlučivati jedna greška obrane. Papuk nakon domaće pobjede protiv Podravine, putuje s puno samopouzdanja i konačno nakon tri kola igrat će po suhom terenu kakav ekipi Zorana Mandića najviše odgovara jer izuzetno teži pas igri.

-Jedni o drugima sve znamo i važno je samo tko će manje griješiti i iskoristiti prigode koje se pruže. Mi idemo kompletni, izuzev naravno kartoniranog vratara Karla Mahačeka te već duže odsutnog Miroslava Rukavina. Vratili su nam se oporavljenici Marijan Patača i Tin Jusup koji još nisu spremni za puni intenzitet, ali moći će pomoći što nam je najvažnije. Kao i uvijek idemo hrabro, dati sve od sebe i pokušati ostvariti što bolji rezultat – kaže uoči derbija trener Papuka Zoran Mandić.

Nogometnu pravdu u prvom ovosezonskom derbiju Virovitice i Papuka dijelit će Tomislav Hlevnjak. Pomoćnici su mu Miodrag Plantak i Mario Brunec, a ulogu delegata obnašat će Robert Remar.

3. NL Sjever, 8. kolo: subota, 8. listopada u 16:00

Podravac (V) – Koprivnica
Polet (SMnM) – Rudar (MS)
Podravina (L) – Varteks (V)
Virovitica – Papuk (O)
Radnik (K) – Dinamo (D)

3. NL Sjever

(www.icv.hr, mš, vg, foto: ilustracija, arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content