3. NL SJEVER Podjela bodova u županijskom derbiju: Vratković dvostruki strijelac za Orahovčane, Sinjaković i Suvajac lijepim golovima matirali Kratzla

Pred dobro popunjenim tribinama Sportskog centra Vegeška u Virovitici, odigran je županijski derbi osmog kola 3. nogometne lige Sjever u kojem su se sastali Virovitica i orahovački Papuk Osječko 1664. Susret je na kraju završio podjelom bodova, rezultatom 2:2.

Gosti iz Orahovice bolje su ušli u susret i to su materijalizirali pogotkom u 16. minuti, kada je Marin Vratković iz slobodnog udarca iznenadio domaćeg čuvara mreže Lea Kirina. Nakon samo pet minuta domaća momčad ‘vratila se u igru’. Davor Sinjaković iskoristio je dobru asistenciju i svladao gostujućeg čuvara mreže Petra Kratzla.

Kako je vrijeme odmicalo, domaća momčad sve više preuzimala je ‘konce’ igre u svoje ruke. U 41. minuti Karlo Petrinić izbio je sam pred gostujućeg vratara Kratzla i pogodio, na žalost domaćih navijača, vratnicu. ‘Kazna’ je stigla dvije minute kasnije. Nakon jednog gostujućeg prodora, sam ispred Kirina ostao je Vratković, koji ga je prevario za gostujuću prednost 2:1.

IMG_8760-Custom

U nastavku nogometaši Virovitice kreću ‘na sve ili ništa’, ali bez izrazitijih prilika sve do 71. minute kada jednu visoko ubačenu loptu najiskusniji domaći nogometaš Nikola Suvajac lijepo glavom ‘posprema’ u gostujuću mrežu za 2:2. Do kraja se igralo otvoreno, domaći nogometaši bili su bliži pobjedničkom zgoditku, ali se mreže više nisu tresle.

-Mislim da ja rezultat realan. Mi smo bili bolji u prvom, a domaći igrači u drugom dijelu utakmice. U našim redovima najbolji je bio dvostruki strijelac Marin Vratković. Pred nama su dvije zahtjevne utakmice, prvo u srijedu igramo s vodećom momčadi lige Radnikom iz Križevaca, a zatim 18. listopada susret šesnaestine finala Hrvatskog kupa s prvoligaškim profesionalcima iz Osijeka, kojima ćemo pokušati pokazati da se i kod nas u Orahovici igra dobar nogomet – nakon utakmice nam je izjavio trener Papuka Zoran Mandić.

IMG_8780-Custom

Slično na županijski derbi gledali su u domaćim redovima…

-Liga je dosta izjednačena. Jedan trenutak može susret usmjeriti u drugom pravcu. Dva puta smo se vraćali iz minusa, ali više od toga nismo uspjeli. Podjela bodova je na kraju zaslužena. Između nekoliko odličnih igrača, ovog puta bih izdvojio Antonija Ognjenovića, koji je napravio odličan posao u sredini terena. Mislim da se možemo dobro nositi i s Varteksom iduće subote na gostovanju u Varaždinu – zaključio je trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Orahovčani su nakon ovog derbija ostali bod ispred Virovitičana, na petom mjestu ligaške ljestvice. Virovitica je šesta…

Virovitica – Papuk 2:2
Igrač utakmice: Marin Vratković

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content