BAT Hrvatski duhani pripremaju se za certifikaciju po standardu AWS-a, prema kojemu je zasad certificirana samo jedna tvrtka u Hrvatskoj

BAT Hrvatski duhani s ponosom objavljuju da se pripremaju za certifikaciju po standardu AWS-a, prema kojemu je danas certificirana svega jedna tvrtka u Hrvatskoj.

Globalni cilj uvođenja standarda je dobro gospodarenje vodom, održiva bilanca voda, dobra kvaliteta vode, očuvanje važnih područja vezanih za vodu i dostupnost zdrave pitke vode i higijenski primjerenih uvjeta za sve.

Na tom su putu BAT Hrvatski duhani ostvarili već znatan napredak, kako u samim BAT Hrvatskim duhanima kroz primjenu mjera za uštedu vode i ostvarenim stupnjem recikliranja vode od 35 posto, tako i u suradnji s našim partnerima, od kojih su svakako najvažniji proizvođači.    

Zahvaljujemo proizvođačima na njihovom doprinosu u ostvarenju zajedničkih ciljeva: racionalnog korištenja vode u proizvodnji duhana primjenom navodnjavanja kap na kap i u primjeni mjera za zaštitu voda od zagađenja, posebno u pogledu kontrolirane primjene pesticida i mineralnih gnojiva, te odgovornog postupanja s otpadom i prikupljanju otpada, koji se zbrinjava na zakonit i za okoliš prihvatljiv način.

AWS STAKEHOLDER ANNOUNCEMENT PDF HRV pages to jpg 0001

(HD)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content