Doznajte koji su darivatelji krvi s područja VPŽ odlikovani Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

U petak, 21. listopada, održana je svečana ceremonija podjele visokih priznanja u uredu Predsjednika RH Zorana Milanovića na Pantovčaku. Na podjelu je pozvano 90 darivatelja krvi iz cijele Hrvatske koji su tijekom 2020. godine darovali krv 100 ili više puta (muškarci), odnosno 75 puta žene.

Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrednota.

Predsjednik RH uručio je ovo priznanje i četvorici darivatelja s područja Virovitičko-podravske županije: Ivanu Bosilju iz Slatine, Željku Kočišu iz Bakića, Juri Hodaku i Darku Krmpotiću iz Orahovice. Igor Petrović iz Virovitice nije mogao nazočiti dodjeli i dobit će priznanje naknadno.

Time se ovim plemenitim i humanim ljudima odaje priznanje za njihov nesebičan dugogodišnji doprinos u spašavanju ljudskih života. Na sam Dan darivatelja krvi Republike Hrvatske, 25. listopada, u restoranu Sequoia Slatina bit će uručene i Povelje humanosti VPŽ za četvoro humanih darivatelja s područja VPŽ.

(www.icv.hr, adf, vj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content