Grad Orahovica uvodi sustav e-sjednica: Ušteda vremena te manji troškovi ispisa i distribucije materijala

Grad Orahovica učinio je korak više prema pojednostavljenju rada i uštedama uvođenjem tzv. e-sjednice. Tako će prije svih sjednice Gradskog vijeća od sada biti e-sjednice na kojima će vijećnici koristiti elektroničke materijale putem tableta. Kako bi svi bili spremni raditi na ovim uređajima, Grad je organizirao i nužne edukacije za vijećnike te djelatnike gradske uprave koji sudjeluju na ovim sjednicama.

– Ovim programskim rješenjem e-sjednica, omogućit ćemo transparentniji način organizacije, održavanje i upravljanje sjednicama, a paralelno ćemo značajno uštedjeti vrijeme, a također i smanjiti troškove ispisa i distribucije materijala. Isto tako, kompletni dokumenti za svaku sjednicu Vijeća bit će unaprijed dostupni i svima koji pristupe web stranicama grada Orahovice, a prva takva sjednica trebala bi biti održana krajem godine – kaže gradonačelnik Saša Rister.

Prelazak na sustav e-sjednica, kao i sama kupnja 20 tableta, ukupne je vrijednosti 82.875 kuna, a preko Javnog poziva od Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, Grad Orahovica ostvario je sufinanciranje od 40 posto, odnosno u iznosu od 33.150 kuna. Stručnu edukaciju održao je predstavnik NetComa Žarko Čović.

Edukacija e sjednica 2 – Prije svega ovo znači ogromna ušteda, ono što možda svaki čovjek ne zna jer činjenica da u samoj pripremi materijala kada god se dogodi najmanja greška sve je potrebno printati ispočetka i time djelatnici koji rade na pripremi moraju ostajati prekovremeno i sve to košta. Kroz ovaj sustav gradska Uprava će drastično pojednostaviti pripremu sjednica na način da se materijali neće slati e-mailom nego će biti podizani na tzv. oblak i onog trenutka kada vijećnici dobiju materijal sve će biti dostupno i građanima Orahovice putem web stranice Grada. Ono što je vijećnicima korisno je da će ovim putem imati materijale ne samo od sjednice koja je u tijeku nego i od svih ranijih ukoliko ih neki podatak zanima i žele ga iskoristiti na sjednici u tijeku. Isto tako putem ovog sustava uvodi se i elektronsko glasovanje i to će biti puno lakše i efikasnije. Još jedna prednost je da će sjednice ovim sustavom biti omogućene i vijećnicima koji ne mogu doći zbog bolesti ili druge spriječenosti, putem ovog sustava mogu sve pratiti i aktivno sudjelovati – rekao je Čović.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content