Ivan Kolarić novi dječji gradonačelnik grada Našica, za njegovu zamjenicu izabrana Lara Matulić

Na danas (srijeda) održanoj konstituirajućoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica usvojene su dvije točke Dnevnog reda, izbor za dječjeg gradonačelnika i njegovog zamjenika.

Za dječjeg gradonačelnika izabran je Ivan Kolarić s pet glasova, a za njegovu zamjenicu Lara Matulić s tri glasa. Novoizabrani dječji gradonačelnik u planu ima povećati sportske aktivnosti u gradu, kao i osigurati još bolju sigurnost djece.

Pod točkom razno djeca su predložila da se u Osnovnoj školi Dore Pejačević postave ormarići kako bi mogli ostavljati svoje stvari, jer su im torbe preteške. Djeca su vrlo aktivna u svim sportovima koji se nude u gradu, a tom prigodom pohvalio ih je i našički gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Foto 3

U razgovoru s djecom gradonačelnik im je objasnio kako funkcionira Grad i kako je vrlo važno da se obrazuju, jer od toga sve počinje, a potom im je uručio prigodne darove.

-Našice postaje grad prijatelj djece i posebno mi je drago bilo nazočiti konstituirajućoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća gdje je njihovih 17 vijećnica i vijećnika izabralo dječjeg gradonačelnika. Čast mi je čestitati im na tome, a posebno dječjem gradonačelniku Ivanu Kolariću i zaželjeti im uspješan rad. Bilo je lijepo čuti i vidjeti da se bave sportom i da im je sport izuzetno važan, da su im škola i učenje na prvom mjestu, a grad Našice smatraju gradom u koji se može dodati još niz sadržaja. Meni je izuzetno važno čuti njihovo mišljenje i maksimalno ih podržavam u njihovom radu i djelovanju – rekao je Kašuba.

Foto 2 10

Konstituirajućoj sjednici nazočile su predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić, ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović i pedagoginja OŠ Dore Pejačević Sanela Mandić Vidaković.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content