“Kamikaza” iz Sedlarice ponovno iza rešetaka, ovoga puta na 14 dana, a oduzet mu i automobil

Policija je u nedjelju u Sedlarici u večernjim satima tijekom nadzora prometa zatekla automobil kako se kreće sredinom kolnika. Nakon što su ga zaustavili, pokazalo se da je riječ o dobro poznatoj “kamikazi” s pitomačkog područja. Naime, riječ je o 42-godišnjaku koji je samo ove godine 20 puta zaustavljen ili počinio prometnu nesreću. U svom dosjeu, otkako je sjeo za prvo vozilo ima više od 100 postupanja, a nikada nije polagao vozački ispit.

Procedura je gotovo svaki puta ista, pod utjecajem alkohola vozi bicikl, traktor ili automobil, policija ga zaustavi i privede, u postaji se otrijezni, zaradi prijavu koju ne može platiti (jer nije stalno zaposlena osoba), čeka sudsku odluku i u međuvremenu – opet sjeda za volan, dobrano “anesteziran” alkoholom.

Ovoga puta u zatvoru će provesti nešto duže, 14 dana. 

Naime, u nedjelju je napuhao 1,92 promila, naravno nije imao vozačku dozvolu i nije bio vezan pojasom. Uhićen je i nakon liječničkog pregleda smješten u prostorije za zadržavanje. Kako je u zadnje tri godine dva puta pravomoćno kažnjen, privremeno mu je oduzeto osobno vozilo s kojim je upravljao.

– Protiv vozača podnesen je optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, koji je 24. listopada donio Rješenje kojim je prekršitelju određena kazna zatvora u trajanju od 14 dana temeljem čega je isti prepraćen u zatvor u Bjelovaru – izvijestili su iz PU virovitičko-podravske.

Pukom srećom do sada nije nikoga ozlijedio, a hoće li ga dva tjedna u zatvoru napokon “otrijezniti” i probuditi njegovu savjest, tek će se vidjeti.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content