Kulturno umjetnički centar Virovitica ispred Gimnazije Petra Preradovića izveo plesnu predstavu “S druge strane stvarnosti”

Kulturno umjetnički centar Virovitica prijavitelj je i nositelj projekta “Suvremeni ples online”, a time je postao korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda uz posredničko tijelo 1 “Ministarstvo kulture i medija” i posredničko tijelo 2 “Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva”.

Kao završni produkt ovog projekta nastala je plesna predstava “S druge strane stvarnosti” koju izvode djeca i mladi prijavljeni u projekt, koji su ujedno i ciljana skupina projekta, a izveli su je danas ispred virovitičke Gimnazije Petra Preradovića. 

– Specifičnost ove predstave je što su izvođači koje ste imali priliku vidjeti svoju plesnu predstavu napravili u potpunosti od nule kroz plesne, pedagoške i tehnike tijela. Uspjeli su stvoriti svoje likove, priču i koreografiju, odabrali su glazbu i sve su stvorili sami. Ja sam bila mentor koreograf i osoba koja ih vodi na ovom specijalnom kulturnom i inspirativnom putu te naglašavam da je ovo djelo njihova zasluga- istaknula je Danijela Duvnjak, voditeljica projekta i radionica te mentor koreograf.

Dodajmo kako provedba projekta traje godinu dana, a kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rajnović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content