Kulturno-umjetničko društvo „Lipa“ Nova Bukovica gostovalo na Smotri folklora u Sotinu, a posjetili su i Vukovar

Kulturno–umjetničko društvo „Lipa“ Nova Bukovica i nakon aktivnog ljeta i putovanja u Sjevernu Makedoniju i dalje rade ‘punom parom’. Tako su jučer (subota) bili gosti na kulturnoj manifestaciji u Sotinu.

Manifestaciju pod nazivom „Pjesmo i kolom kroz Sotin“ u Vukovarsko-srijemskoj županiji organiziralo je Kulturno-umjetničkog društva „Matija Gubec“ Sotin, a uz domaćine i KUD „Lipa“ nastupilo je i Kulturno-umjetničko društvo „Ivan Meštrović“ iz Vrpolja te „Julije Benešić“ iz Iloka.

U sklopu gostovanja članovi KUD-a posjetili su sami grad Vukovar te obišli Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Spomen-križ na ušću Vuke u Dunav gdje su, također odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata.

– Nakon našeg ljeta u Makedoniji skoro svaki vikend nam je zauzet s brojnim. Tako smo jučer našu općinu i županiju predstavili na manifestaciji u Solinu, a posjetili smo i grad heroja Vukovar. Volimo to što radimo i zato pozivamo sve koje vole plesati pjevati, putovati te sklapati nova prijateljstva da nam se pridruže – rekla je predsjednika Anica Milosavljević te dodala:

– Bogatstvo i tradiciju koju imamo vrijedi čuvati, pa tako svi zainteresirani mogu se priključiti KUD-u „Lipa“ Nova Bukovica na probi utorkom u 20 sati i četvrtkom u 18 sati dječji KUD otvara svoja vrata u društvenom domu za sve zainteresirane, i tako zajedno s njima čuvati kulturu, tradiciju i folklorni izričaj te ju prenositi dalje.

(www.icv.hr, Foto: KUD Lipa Nova Bukovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content