Mjesec hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Pitomača: Održana promocija knjige „Rane i ožiljci prošlosti“ autora Pavla Biuklija

U povodu Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Pitomača jučer (petak) je održana promocija prve autorske knjige Pavla Biuklija pod nazivom „Rane i ožiljci prošlosti“.

Pavle Biuklija ljubav prema pisanju imao je još u osnovnoj školi, no tu je ljubav prepoznao tek nedavno i nedugo prije nastanka ovog  njegovog prvijenca. „Rane i ožiljci prošlosti“ je autobiografska knjiga samopomoći čijim je pisanjem, a koristeći popularnu psihologiju, autor prvenstveno pomogao sebi kroz terapeutski učinak pisanja te razumijevanje, naizgled, negativnih događaja u svojem života.

– Ovo je moja prva knjiga koju kad sam počeo pisati nisam imao pojma kako će izgledati, ni kako će se zvati u konačnici. Nego sam jednostavno osjetio ogromnu potrebu da stvari koje su u meni stavim na papir. Ona je na kraju poprimila oblik koji danas ima, dakle autobiografska knjiga samopomoći. Knjiga se sastoji od dva dijela, prvih 200 strana opisujem naizgled negativne događaje iz svojeg života. Zašto naizgled? Zbog toga što iz svih tih događaja ja sam nešto dobio, dakle iz svih tih događaja sam naučio nešto ili sam dobio nešto drugo pozitivno i korisno. I drugi dio knjige, zadnjih 100 strana, to je čista filozofija. Tu sam pokušao čitatelju objasniti svoj način gledanja na život, na pojmove života poput ljubavi, svrhe, poput dobra i zla i slično – objašnjava nam autor te ističe kako knjigu možete posuditi u stotinjak hrvatskih knjižnica, pa tako i u Pitomači i Virovitici, ili ju možete nabaviti kod samog autora. 

Cijelu književnu večer svojim nastupom začinio je ženski vokalni sastav The Fusion.

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, kroz raznovrsne i mnogobrojne programe promiče kultura čitanja i pisanja kao izrazito važnih društvenih vrijednosti. Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige pod motom je „Misli na sebe – čitaj!“, a posvećen je mladima jer je upravo 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content