MJESEC HRVATSKE KNJIGE U virovitičkoj knjižnici održana tribina na temu „Slobodno vrijeme mladih“

Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ jučer (petak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održao tribinu „Slobodno vrijeme mladih“.

U okviru Mjeseca hrvatske knjige, koji se održava od 15. listopada do 15. studenog, publici je rekao nešto više konceptu slobodnog vremena, njegovim pozitivnim i negativnim aspektima, te na koje načine se ono može upotpunjavati u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Na slobodno vrijeme otpada značaj dio našeg dana i, možemo se složiti, često prepuštamo da ono bude organizirano samo po sebi. Odnosno, da se dogode aktivnosti ili se ne dogode. Obično su to neke ad hoc aktivnosti, a puno manje pažnje posvećujemo aktivnostima koje želimo sustavno provoditi u svoje slobodno vrijeme. Upravo se tu kriju opasnosti, osobito za mlade jer taj paušalni pristup organizaciji slobodnog vremena može potencirati neke rizike koji proizlaze iz tog neorganiziranog slobodnog vremena – kao uvod u edukativno predavanje rekao je S. Brlas.

Osim o samom konceptu slobodnog vremena i na što se ono odnosi, okupljeni su imali prilike i saznati više o spomenutim rizicima neisplaniranog slobodnog vremena, kao što je razvijanje negativnih navika poput konzumiranja štetnih sredstava poput alkohola i droge te pojava neprihvatljivih oblika ponašanja.

(www.icv.hr, eat; foto: E. A. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content