Natalija Bajer sudjelovala na glazbenom festivalu Krijesnica kao autorica teksta skladbe “Zlatna leta”

Nakon što je 10. rujna ove godine na Festivalu kajkavskih popevki, u Festivalskoj dvorani u Krapini, stihove pjesme “Turopolski vez” Virovitičanke Natalije Bajer otpjevala Tanja Mršić uz pratnju ženskog vokalnog sastava Kyriales i autora glazbe Marka Vuckovića, a u aranžmanu Tomislava Presečkog, Natalija se i u listopadu ponovno vratila u Zagorje.

Ovoga puta sudjelovala je kao autorica teksta skladbe “Zlatna leta” na glazbenom festivalu Krijesnica, u organizaciji Radija Hrvatsko zagorje Krapina, održanom ove godine po 26. put.

Pjesmu su izveli Velikogoričani Siniša Belošević i vokalni ansambl Zlatne godine, zajedno s mladim članovima Tamburaškog sastava KUD -a “Kraluš” iz Stupnika, a pod mentorstvom Zorana Jakunića. Aranžman za ovogodišnju kajkavsku popevku potpisuje Ivo Potočnik.

Zagorska glazba, koju prvenstveno promoviraju oba krapinska festivala, nije bliska samo ljudima u Zagorju, već i svim ljudima koji čuvaju tradicijske vrijednosti te ljepotu kulturne i jezične raznolikosti, poput autorice koja je svojim sudjelovanjem u ovu manifestaciju uključila i Virovitičko-podravsku županiju.

unnamed Custom

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content