Objavljen javni poziv: Općina Špišić Bukovica daruje 11 zemljišta mladim obiteljima za izgradnju kuće

Općina Špišić Bukovica objavila je javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje mjera za pomoć pri rješavanju stambenog pitanja na svom području. Naime, darovat će ukupno 11 zemljišta na području Vukosavljevice za potrebe gradnje obiteljskih kuća.

Korisnici ove mjere su mlade obitelji od kojih najmanje jedan od bračnih/izvanbračnih partnera ne smije imati navršeno 40 godina i mora imati prebivalište na području općine Špišić Bukovica. Jednako tako ta im nekretnina mora biti prva, odnosno ne smiju u vlasništvu ili suvlasništvu imati drugu obiteljsku kuću, stan ili drugi objekt pogodan za stanovanje na području Republike Hrvatske.

Mladom obitelji u smislu ovog Javnog poziva, smatra se podnositelj i njegov bračni ili izvanbračni drug pod uvjetom da jedan od njih nije navršio više od 40 godina života u godini podnošenja zahtjeva za sufinanciranje te da svoje stambeno pitanje rješavaju stjecanjem vlasništva nad nekretninom. Najmanje jedan mora biti u radnom odnosu ili obavljati samostalnu djelatnost. 

Korisnik mjere i njegov bračni/izvanbračni partner moraju prijaviti prebivalište na adresi darovanog građevinskog zemljišta u roku 3 godine od zaključenja ugovora o sufinanciranju i zadržati ga na toj lokaciji bez prekida najmanje 10 godina.

Javni poziv je otvoren do 15. prosinca 2022. godine ili do iskorištenja sredstava.

Sve informacije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

(www.icv.hr) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content