Odgovorna zelena destinacija “Europska Amazona”: Projekt vrijedan 3 milijuna eura povezuje 15 partnera s područja prekograničnog rezervata Mura-Drava-Dunav

Konferencija projekta “Odgovorna zelena destinacija” održana je danas (srijeda) u Osijeku, a riječ je o projektu koji povezuje 15 projektnih partnera s područja prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, najvećeg i najočuvanijeg sustava rijeka slobodnog toka u srednjoj Europi, s ciljem postavljanja temelja održivog turizma.

– Traje već tri godine i pokazao je iznimne rezultate- istaknula je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Turalija.

Naime, projekt Odgovorna zelena destinacija “Europska Amazona” sufinanciran je kroz Program transnacionalne suradnje Dunav Europske unije, traje do kraja ove godine, a vrijedan je oko 3 miijuna eura.

Prema riječima ravnatelja Uprave za održivi turizam i konkurentnost turističke destinacije pri Ministarstvu mora, prometa i veza Slavka Štefićara, projekt je u skladu s planovima razvoja hrvatskog turizma posebice onog na kontinetu, a iznimne potencijale imaju Slavonija i Baranja.

Suosnivač Zavoda ISKRIVA, partner projekta Zdravko Kezinc smatra kako će destinacija “Europska Amazona” biti zajedničko i integrirano rješenje za održivi turizam, uključujući model utjecaja turizma na zelenu destinaciju, koji kombinira društvene i tehnološke inovacije.

– “Zeleni je Osijek” u projekt uključen od početka- istaknuo je Dinko Pešić dodavši kako smo na tragu razvoja kvalitetnog i održivnog turizma koji će dugoročno privlačiti goste dobrom ponudom.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content