Održana 9. sjednica Općinskog vijeća Čačinci: Donesena odluka o linijskom prijevozu putnika, besplatan dolazak u središte općine

Vijećnici općine Čačinci održali su redovnu 9. sjednicu tekućeg saziva. Na sjednici je doneseno nekoliko važnih odluka tekuće problematike općine i to sve jednoglasno. Tako su donesene Odluke o izmjenama i dopunama odluke o komunalnim djelatnostima općine Čačinci te o linijskom prijevozu putnika na području općine Čačinci koje je pojasnio načelnik Alen Jurenac.

– Ove smo odluke donijeli zbog uvođenja javnog cestovnog prijevoza putnika na linijama unutar općine. Naime, ovaj projekt započinje od ovog četvrtka, a cilj mu je pomoći našim mještanima iz općinskih naselja da besplatno dođu u središte općine, kod liječnika, u ljekarnu ili za bilo koju drugu potrebnu aktivnost, a bit će to svakog četvrtka koji je je izabran kao dan jer je istog otvorena i tržnica u Čačincima. U tom smislu smo morali donijeti i ovu odluku o izmjeni odluke o komunalnim djelatnostima – rekao je Jurenac.

U nastavku je donesena i Odluka o socijalnoj skrbi na području općine Čačinci sukladno novom zakonu o istoj, a potom su kao dopune Dnevnog reda donese i odluke o Izradi III. Izmjena i dopuna Prostornog uređenja Općine te pokretanju postupka stavljanja izvan snage Urbanističkog plana uređenje “Boćine”.

Vijece Cacinci 2

– Ova odluka o izmjenama i dopunama prostornog plana je primarna jer idemo u projektiranje reciklažnog dvorišta na području općine za što je projekt već odmakao i koje je definitivno neophodno za naše područje. Što se tiče Poduzetničke zone Boćine, držimo da je cjelokupno projektiranje i njena izgradnja višemilijunsko ulaganje koje se više ne sufinancira sredstvima niti jednog ministarstva, a Općina to ne može vlastitim sredstvima pokriti tako da smo odlučili da tu zonu prenamijenimo i na njoj omogućimo ulaganje u solarne elektrane za što već imamo zainteresirane investitore – pojasnio je načelnik Jurenac.

Na kraju sjednice donesena je odluka o stavljanju izvan snage Odluke o preimenovanju Ulice u Slatinskom Drenovcu koja je trebala nositi naziv Jankovačka.

– Naše Vijeće je donijelo odluku o preimenovanju nekadašnje Ulice 10. travnja u Jankovačku, no kada smo je donijeli u proceduru u kojoj je zapravo trebalo produžiti već postojeću Jankovačku ulicu s ovim novi dijelom, nastao je problem jer bi tada ista u jednom dijelu presijecala Trg bana Jelačića što zakonski nije dopušteno. Zato moramo donijeti odluku o stavljanju izvan snage te odluke i mi ćemo u dogovoru s mjesnim odborom dati prijedlog Vijeću za novi naziv te ulice – rekao je Jurenac koji je pod točkom razno upoznao vijećnike s trenutnim projektima Općine i onima koji su u planu.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content