OPĆINA ČAĐAVICA U Zvonimirovcu započeli radovi na izmjeni krovišta stare škole

Ovih dana započeli su radovi izmjene krovišta na staroj školi u mjestu Zvinimirovac, koje izvodi tvrtka EXPERT-ING d.o.o. Slatina.

Radovi na promjeni cjelokupnog krovišta stare škole vrijedni su 554.935,21 kuna, a sufinancirani su u iznosu od 250.000 kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok će preostali dio biti financiran kroz proračun Općine Čađavica. Radove je danas (srijeda) obišao načelnik općine Mirko Rončavić.

– Nekadašnja vlastelinska zgrada, koja je služila i kao osnovna škola u Zvonimirovcu, zahtijevala je hitan popravak, odnosno izmjenu krovišta kako ne bi dalje propadala. Pošto je zgrada u vlasništvu Općine Čađavica, mi smo se javili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na kojem smo prošli i dobili 250.000 kuna. Osim krovišta postavit ćemo i jedan dio stolarije, a dalje ćemo tražiti privatnog investitora ili neku ideju s kojom bi taj prostor, koji je na vrlo lijepom mjestu u centru Zvonimirovca, dobio neku svrhu – istaknuo je načelnik Rončević.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content