Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici naložilo istragu dvojice muškaraca koji su ostavili štence da uginu

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici izvijestilo je kako je naložilo policijskim službenicima PP Slatina poduzimanje mjera i radnji radi utvrđivanja postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iz čl. 205. Kaznenog zakona, odnosno ubijanje ili mučenje životinja. 

Riječ je o slučaju dvojca koji su krajem rujna u blizini naselja Mačkovac bacili pet tek okoćenih štenaca u vrećici uz cestu. Troje ih je uginulo, a dva je uspjela spasiti policija. 

Iako su u početku protiv obojice počinitelja podnesene prekršajne prijave po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda za koje je predviđena novčana kazna, Općinsko državno odvjetništvo, kako kažu, donijelo je ovakvu odluku nakon što su provedene provjere informacija kojima se dotad raspolagalo, kao i prikupljena saznanja o događaju.

– Ovo državno odvjetništvo će donijeti državnoodvjetničku odluku u predmetu po okončanju provedenih izvida koji su u tijeku – izvijestili su. 

Inače, kazneni zakon za slučaj usmrćivanja i mučenja životinje propisuje i zatvorsku kaznu u maksimalnom trajanju od godine dana.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content