Proteklog vikenda u nadzoru prometa 32 alkoholizirana vozača te još 221 prekršaj: Kod Petrijevaca smrtno stradao motociklist

U vremenu od 14. do 16. listopada 2022. godine u nadzoru prometa evidentirana su 22 vozača osobnog automobila, šest vozača bicikla, tri vozača električnog romobila i jedan vozač mopeda koji su bili pod utjecajem alkohola, izvijestili su danas iz PU osječko-baranjske.

Dodaju kako je u navedenom razdoblju osim alkohola evidentiran još 221 prekršaj od kojih 79 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, osam prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja pod zabranom, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, dva prekršaja odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 76 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 15. listopada u 3.20 sati u Đakovu, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 46-godišnjak iz Vladislavaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija od 2,46 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Na žalost, proteklog vikenda na slavonskim prometnicama život je izgubila jedna osoba. Naime, u subotu 15. listopada, u 17.25 sati, kod Petrijevaca se dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 57-godišnji vozač motocikla. Do prometne nesreće došlo je na način da je 57-godišnjak upravljao motociklom kojim se kretao između Petrijevaca i vikend naselja Suševine te je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika u kanal. Vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja te je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih su u dvije prometne nesreće dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene, dok su ostale tri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Četiri promete nesreće dogodile su se na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira.

(www.icv.hr, tj, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content