Sve je spremno za veliki ATV susret koji je na rasporedu ovog vikenda u Virovitici: Defile gradskim ulicama i šumska ‘jurnjava’ za više od 200 sudionika iz tri države

U cilju promicanja i razvitka sportsko-rekreacijskih vožnji ATV vozilima, u izravnom kontaktu s prirodom uz dozu adrenalina, ali i u skladu s maksimalnim očuvanjem prirodnog okoliša i prohodnosti puteva na navedenim terenima, krajem 2020. godine osnovan je ATV klub Virovitica koji danas broji 46 aktivnih članova.

ATV klub Virovitica već je nekoliko puta bio organizator raznih ATV susreta, a kao domaćin ovog vikenda po prvi put organizira međunarodni ATV susret za više od 200 sudionika iz BiH, Slovenije i Hrvatske. Susret je na rasporedu ove subote, 15. listopada, a okupljanje i polazak sudionika bit će na adresi Matije Gupca 63 u Virovitici, odnosno na vanjskom sajamskom prostoru hale Viroexpo.

Raspored susreta:

08:00 – 10:00 – okupljanje, registracija i doručak svih sudionika

10:20 – 10:40 – defile po gradu i odlazak u šumu te početak vožnje

14:00 – 15:00 – ručak na vanjskom prostoru lovačke kuće na 9. Virovitičkom ribnjaku

15:00 – 18:00 – nastavak vožnje i povratak na vanjski sajamski prostor hale Viroexpo

19:00 – druženje sudionika u prostorijama Vegeške

Ove godine bit će formirane dvije skupine vozača. Kako najavljuju iz ATV kluba Virovitica, prva skupina vozit će znatno bržim tempom i tu se očekuju spremniji vozači koji se žele okušati i na malo težim dijelovima rute, odnosno na igraonicama koje su organizatori predvidjeli, dok će druga skupina voziti sporijim tempom uz više stajanja i zadržavanja na pojedinim punktovima.

Važno je istaknuti kako na susretu neće biti moguće sudjelovati s UTV/BUGY vozilom bez obzira na spretnosti i znanje vozača istih vozila. Naime ruta prolazi kroz puno točaka gdje je šumska infrastruktura takva da tehnički (zbog širine i kruga zakretanja) nije moguće prolaziti navedenim vozilima.

Ruta za ATV susret je nešto manja od 45 kilometara čiste šume, a ukupne dužine s defileom i povratkom na mjesto okupljanja 60 kilometara. U prosjeku svakih 50 do 100 metara postavljene su oznake.

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte kako je izgledala priprema staze za ovaj veliki ATV susret…

(www.icv.hr, ts, ATV klub Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content