Svečanim misnim slavljem obilježen blagdan svete Terezije Avilske i 220 godina župe u Suhopolju

Nakon trodnevne duhovne priprave danas (subota) je u dvorištu župne crkve svečanim misnim slavljem obilježen blagdan zaštitnice svete Terezije Avilske i 220. godina utemeljenja župe u Suhopolju.

Misno slavlje započelo je svečanom procesijom od župnog dvora do oltara, u kojoj su, uz svećenike i ministrante, bili predstavnici svih udruga s područja župe: nogometnih klubova, dobrovoljnih vatrogasnih društava, kulturno umjetničkog društva i Udruge Kreda.

Kao i trodnevnu pripravu, misno slavlje, u zajedništvu s brojnim drugim svećenicima, predvodio je dr. sc. fra Ante Vučković, koji je sve ove dane oduševio vjernike svojim propovijedima. Na kraju misnog slavlja domicilni župnik velečasni Ljubo Krmar preporučio je Božjem blagoslovu sve župljane i dosadašnje župnike te se zahvalio gostujućim svećenicima kao i saborskoj zastupnici Vesni Bedeković, Virovitičko–podravskom županu Igoru Androviću, načelnicima općine Špišić Bukovica Hrvoju Mileru i općine Sopje Berislavu Androšu, virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu, povjereniku Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti načelnika za općinu Suhopolje Goranu Doležalu, svim udrugama s područja župe i općine Suhopolje, koje su se aktivno uključile u organizaciju proslave.

Na kraju je župnik velečasni Ljubo Krmar pozvao sve na zajedničko druženje nakon misnog slavlja.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content