Svečanom svetom misom obilježen blagdan zaštitnika župe svetog Luke Evanđeliste u Lukaču

Nakon trodnevne priprave u utorak, 18. listopada, na sam blagdan zaštitnika svetog Luke Evanđeliste, u župnoj crkvi u Lukaču svečanim misnim slavljem obilježen je blagdan sveca zaštitnika župe i općine Lukač.

Misno slavlje u zajedništvu sa svećenicima virovitičkog dekanata predvodio je velečasni Ivica Zrno, od ljetos župnik Župe svetog Ladislava kralja u Punitovcima u Đakovačko – osječkoj nadbiskupiji. 

– Kršćanima nikada nije bilo lako, niti u prošlosti niti danas. Sveti Luka Evanđelista, autor trećeg evanđelja i Djela apostolskih, bio je jedan od najbližih suradnika svetog Pavla. Obojici je trebalo puno truda da ih kršćanska zajednica prihvati. Sveti Pavao je bio u početku progonitelj kršćana pa se preobratio na kršćanstvo. Dok je sveti Luka bio Sirijac iz Antiohije, dakle iz poganske sredine. I danas se kršćani moraju puno truditi kako bi izborili za svoju mjesto u društvu – između ostalog u propovijedi je rekao velečasno Ivica Zrno.

Na kraju misnog slavlja domicilni župnik velečasni Mario Mesić uputio je čestitke i riječi zahvale.

– Svima čestitam blagdan zaštitnika župe i općine svetog Luke. Posebno čestitam svima koji nose ime svetog Luke. Ujedno bih se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ove proslave. Posebna zahvala ide načelniku općine Đuri Bukviću i njegovim suradnicima, koji su nam uvijek podrška u radu – zaključio je lukački župnik velečasni Mario Mesić.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content