Tradicionalna, 27. orahovačka Fišijada: Ekipa “Bad Co” skuhala najbolji fiš, Suhopoljski tamburaši zabavljali posjetitelje

U organizaciji Grada i Turističke zajednice grada Orahovice, te Športsko ribolovnog kluba “Šaran”, u središnjem orahovačkom gradskom parku održana je tradicionalna, 27. orahovačka Fišijada, natjecanje u kuhanju poznate slavonske delicije fiš-paprikaša.

Na natjecanju je sudjelovalo 24 ekipe iz cijele Slavonije, od Donjeg Miholjca i Daruvara do Viljeva, Osijeka i svih okolnih mjesta i gradova Orahovice. Nakon gotovo dva sata pripreme i kuhanja, 24 uzorka je došlo pred stručno ocjenjivačko povjerenstvo koje su činili, kao predsjednik, vrhunski orahovački kuhar i član Udruge kuhara i slastičara grada Slatine Zoran Putniković, u ime ŠRK “Šaran” Stanislav Sikora te Vladimir Pleša.

Fsijada-2022-2

-Bit ću iskren, bilo je vidljivo da orahovački kraj bolje kuha čobanac, ali i uzorci koje smo kušali bili su zadovoljavajuće kvalitete. Hvala svima koji su se odazvali i kuhali, bilo je doista iznimno ukusnih uzoraka što me posebno veseli. Čestitam najboljima i siguran sam da ćemo i iduće godine svi zajedno biti ovdje – rekao je Putniković.

Na kraju, najviše bodova skupila je ekipa “Bad Co” Orahovica s glavnim kuharom Mariom Brajdićem, drugo mjesto pripalo je ekipi “Pol i Pol” iz Feričanaca, a treće mjesto osvojila je ekipa “Vrećari” Viljevo 1.

Fsijada-2022-99

-Naš središnji gradski par opet je bio odlično popunjen i to je ono što je najvažnije, poslužilo nas je vrijeme, svi su se dobro zabavili i na kraju čestitam pobjednicima. Vjerujem kako će iduće godine biti još više kuhara iz još više različitih mjesta. Hvala svima od srca – rekao je pri proglašenju pobjednika orahovački gradonačelnik Saša Rister.

Tijekom cijelog dana nazočne su zabavljali odlični Suhopoljski tamburaši, a kao i uvijek, tradicija ovih kuharskih manifestacija je nastavljena, svi su zajedno zaplesali slavonsko kukunješće.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content