U GDCK Virovitica potpisani ugovori sa 30 žena koje su zaposlene u sklopu projekta Zaželi – faza III.

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici danas (četvrtak) potpisani su ugovori sa Ženama koje su zaposlene u sklopu projekta Zaželi – faza III. Nastavak je ovo hvalevrijednog projekta, a koji će pružiti zaposlenje 30 žena koje će brinuti o 210 krajnjih korisnika. 

Među 30 žena ima onih koje su bile uključenu u fazu I. i fazu II., ali i onih koji su po prvi puta uključene u ovaj projekt. 

– U projekt Zaželi uključena sam samog početka. Imam svoje korisnice u svom mjestu stanovanja Milanovcu. Lijepo se slažemo i zadovoljstvo je nekome napraviti nešto lijepo. Svi smo na kraju zadovoljni i sretni – rekla nam je Zdenka Feketija.

Također iz Milanovca je i Vera Brdar, koja je ugovor za sudjelovanje u fazi III. projekta Zaželi, potpisala na svoj rođendan.

– Također sam po treći puta uključena u projekt Zaželi. Jako sam željela raditi taj posao. Inače volim starije ljude, volim se s njima družiti. Volim pomoći i to mi je najbitnije u tome svemu. Svojim korisnicima sam uvijek na raspolaganju – svoja iskustva je prenijela Vera Brdar.

IMG 0244

Karolina Cik iz Korije već ima iskustva s radom u sklopu projekta Zaželi, no prvi puta u onome čiji je nositelj GDCK Virovitica. 

– Vjerojatno će ovog puta dobiti druge krajnje korisnike. Užitak mi je pomagati starijim osobama. One su sretne sa mnom, a ja sam još sretnija s njima – zaključila je Karolina Cik.

Nešto konkretnije o fazi III. projekta Zaželi rekla nam je ravnateljica GDCK-a Virovitica Željka Grahovac.

IMG 0240

– Danas je važan dan za GDCK Virovitica. Potpisali smo ugovore s 30 žena, koje će od 2. studenog biti zaposlene na šest mjeseci i koje će brinuti o 210 krajnjih korisnika. Očekujem da će se nakon ovih šest mjeseci program Zaželi nastaviti i u svojoj četvrtoj fazi. Ukupna vrijednost projekta je 1,5 milijuna kuna – rekla je Željka Grahovac.

Da će se projekt provoditi na poručju grada Virovitice, istaknula je predsjednica GDCK-a Margareta Stanić.

– Jako sam sretna što je treća faza projekta Zaželi napokon krenula. Lijepo je bilo vidjeti osmjehe svih tih žena na njihovim licima. Osjećaj je neopisiv – na kraju je rekla Margareta Stanić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content