U Gradskom muzeju Virovitica održano stručno predavanje Ivane Kostelac pod nazivom “Strah naš svagdašnji”

U sklopu izložbe “Čega se bojiš? Strah u našoj svakodnevici”, Gradski muzej Virovitica, u suradnji s Društvom psihologa VPŽ, jučer (srijeda) je organizirao stručno predavanje “Strah naš svagdašnji” magistre psihologije Ivane Kostelac.

Čemu služi strah, kada i gdje nastaje, kako se strahovi razvijaju i mijenjaju tijekom života  samo su neka od pitanja na koje je Ivana dala odgovor.

– Što se samog straha tiče, on je jedna uobičajena reakcija koju svaka osoba doživljava i koja je neugodna, no s druge strane strah je nešto što možemo pobijediti i zapravo nam u puno situacija pomaže da budemo bolji, odnosno da imamo više samopouzdanja- istaknula je Ivana.

Ivana je s posjetiteljima podijelila i nekoliko savjeta što napraviti kada se više ne možemo nositi sa svojim strahovima te kako si možemo pomoći.

– Jedan od glavnih savjeta je da se osobe izlože svome strahu. Osoba koja to ne pokuša i dalje će biti sama u svojim mislima i okolini te ostaje u uvjerenju da se strah ne može pobijediti, ali to nije tako. Uvijek savjetujemo da osoba na neki način, uz pomoć prijatelja i okolina, pokuša pobijediti strah kako bi se oslobodila tog tereta- zaključila je Ivana.

(www.icv.hr, mra)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content