U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića predstavljena pitomačka slikovnica “Pitomačak” autorice Marijane Rešetar

U povodu Mjeseca hrvatske knjige danas (srijeda) je u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića predstavljena pitomačka slikovnica “Pitomačak” autorice Marijane Rešetar, inače učiteljice u Područnoj školi u Sedlarici.

Predstavljanjem, koje je zamišljeno kao jedan školski sat, autorica je djeci na vrlo zanimljiv, izražajan i šaljiv način predstavila svoju slikovnicu tako su djeca kroz igru i čitanje saznali legendu kako je Pitomača dobila ime.

– Prije nekoliko godina željela sam napisati slikovnicu koja bi obilježila pitomački kraj. Prije nego sam počela pisati, proučavala sam stare legende kako je Pitomača dobila ime i iz različitih verzija legendi jedna je upravo bila o tome da se je jedan mačak našao na području današnje Pitomače. Tada sam dala mašti na volju i zapravo je tako nastala ova slikovnica pod nazivom “Pitomačak” – objasnila nam je autorica Marijana, a uz slikovnicu dolazi i pjesma koju je također napisala sama autorica.

– Uz slikovnicu dolazi i pjesma istoimenog naziva za koju sam ja napisala tekst, a uglazbio ju je učitelj glazbenog Davor Jendrašić. Pjesmu je otpjevao zbor Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, a izvedena je na Kukuričeku 2018. godine – dodaje Marijana.

No, osim što je ova slikovnica posebna po njezinom sadržaju i pjesmi, isto tako autorica ju je i sama ilustrirala. Pa tako zahvaljujući kreativnosti učiteljice, slikarice i pjesnikinje Marijane Rešetar Pitomača je dobila svoju prvu slikovnicu.

Pjesmu možete poslušati OVDJE

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content