U nadzoru prometa 44 vozača pod utjecajem alkohola: Biciklist s 3,15 promila zadržan na triježnjenju

U vremenu od 20. do 23. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 35 vozača osobnih automobila, četiri vozača bicikala, dva vozača teretnih vozila, jedan vozač električnog romobila, jedan vozač mopeda i jedan vozač motocikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. listopada u 14,13 sati, u Belišću, kada je nadzoru prometa zaustavljen 46-godišnji biciklist iz Belišća. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 3,15 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U petak, 21. listopada u 22,35 sati u Josipovcu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 17-godišnjak iz Josipovca je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te oštetio dva propisno parkirana vozila i zgradu Mjesnog odbora. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje uz što mu je i evidentirana koncentracija od 1,28 promila alkohola u krvi.

U subotu, 22. listopada u 00,37 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 46-godišnak iz Đakova, za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova. Vozaču je evidentirana koncentracija 0,89 promila alkohola u krvi. Isti je unazad tri godine 6 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju. Istoga dana je doveden na sud te mu je od strane suda produljeno zadržavanje do 31. listopada.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna boda.

U nedjelju, 23. listopada u 01,10 sati u Osijeku, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 26-godišnjak iz Osijeka je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,48 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Osim alkohola evidentirao je još 248 prekršaja od kojih 113 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 32 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanja pod zabranom, 10 upravljanja neregistriranim vozilom i 73 ostala prekršaja, izvijstili sui z PU osječko-baranjske.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content