Umirovljenici ponovno pokazali da imaju snage i duha: Sportskim susretima u centru Virovitice i ove godine obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U organizaciji Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko–podravske županije, te uz pokroviteljstvo Virovitičko–podravske županije i Grada Virovitice, kao i tehničku podršku Sportske zajednice VPŽ i Sportske zajednice grada Virovitice, na virovitičkoj šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića jučer (subota) je po drugi put, nizom aktivnosti, obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Na početku je sve pozdravio predsjednik Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije Antun Han. U uvodnom dijelu nastupila je folklorna skupina Matice umirovljeničkih udruga VPŽ te pjevač Tomislav Lučić, uz pratnju Krunoslava Vargovića.

-Ovo je smo prva od aktivnosti s kojom ćemo tijekom mjeseca obilježiti Međunarodni dan starijih osoba. Planirali smo ovu manifestaciju organizirati prije sedam dana, ali nam vrijeme nije bilo naklonjeno, pa smo je odgodili za ovaj vikend. Virovitica se, kao grad, već dokazala da potiče aktivnosti svih svojih građana, s posebnim naglaskom na treću životnu dob – naglasila je zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac.

IMG_8520-Custom

Nakon nje, sve nazočne pozdravila je pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Virovitičko–podravske županije Jasna Abramović.

-Ovaj model obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba prošle godine se pokazao odličnim, pa smo na isti način i ove godine organizirali sličan koncept s glazbenim i sportsko-rekreativnim dijelom. I idućih godina nastavit ćemo ovu lijepu tradiciju – rekla je Abramović.

Nakon glazbenog programa slijedilo je razgibavanje koje je vodila popularna Katica Kovačević. Sportski dio otvorile su Vlasta Honjek – Golinac i Jasna Abramović, koje su se tom prigodom odmjerile u bacanju potkove. Uspješnija je bila Jasna Abramović.

IMG_8558-Custom

Umirovljenici su se mogli natjecati u bacanju potkove, bacanju obruča, visećoj kuglani, nošenju košare na glavi te u brzom hodanju. Bilo je i zanimljivih situacija. Pobjednik u brzom hodanju Dragutin Kozjak diskvalificiran je jer je veći dio utrke trčao.

Uz sportske discipline, umirovljenicima su patronažne sestre Doma zdravlja VPŽ mjerile krvni tlak i razinu šećera u krvi. Na kraju su proglašeni pobjednici, a po četvero najboljih u svakoj disciplini dobilo je medalje, koje je podijelila zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac.

Posebne nagrade dobili su i najstariji sudionici sportskih aktivnosti. To su bili Anka Amidžić i Ivan Pisković. S najviše odličja ‘okitio’ se dvojac iz prigradskih naselja, Maja Dukarić iz Podgorja i Tomislav Valentić iz Golog Brda.

IMG_8741-Custom

-I danas sam aktivna natjecateljica u Društvu za sport i rekreaciju iz Podgorja, a ta moja aktivnost itekako se vidjela na ovom natjecanju. Bilo je veselo, zabavno i nadam se nastavku ove lijepe tradicije i idućih godina – rekla nam je Maja Dukarić.

Rezultati:

Muški:

Bacanje potkove

1. Ivan Kovač
2. Zlatko Hajba
3. Trpimir Markotić
4. Marko Domakuš

Bacanje kolutova

1. Antun Šolc
2. Tomislav Valentić
3. Ivan Pleša
4. Željko Stjepan Sabo

Nošenje košare na glavi

1. Tomislav Galeković
2. Ivan Szabo
3. Krunoslav Vargović
4. Stjepan Kozjak

Brzo hodanje

1. Branko Fičko
2. Tomislav Valentić
3. Milan Mihić
4. Marko Domakuš

Viseća kuglana

1. Dragutin Kozjak
2. Slavko Slavić
3. Tomislav Valentić
4. Milan Mihić

Žene:

Bacanje potkove

1. Ruža Ruf
2. Maja Dukarić
3. Ana Mateos
4. Marica Balić

Bacanje kolutova

1. Maja Dukarić
2. Mira Ložnjak
3. Biserka Jakupec
4. Josipa Podgornik

Brzo hodanje

1. Đurđa Bajivić
2. Jelka Staub
3. Nada Matan
4. Katarina Keserica

Nošenje košare na glavi

1. Maja Dukarić
2. Ilona Kovač
3. Ana Mateos
4. Ruža Ruf

Viseća kuglana

1. Marica Kovačev
2. Snježana Brkić
3. Katica Kovačević
4. Marija Prelas

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content