Virovitica ugostila putujuću izložbu „Euro na kotačima“: Edukativni sadržaj, kvizovi i igre približavaju uvođenje eura

Na šetnici ispred virovitičke Gimnazije Petra Preradovića danas (subota) je otvorena putujuća izložba „Euro na kotačima“. Namijenjena svim uzrastima, ova izložba je projekt koji, u sklopu informativne kampanje nadolazeće zamjene hrvatske kune eurom, provode Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka, a uz sufinanciranje Europske unije.

Svoje putovanje hrvatskim gradovima, njih 27, izložba je počela 19. listopada u Vukovaru, a završit će 17. prosinca u Zadru. „Euru na kotačima“ Virovitica je šesta po redu stanica, nakon čega će posjetiti još 21 grad.

Kroz multimedijalnu izložbu, koja je smještena u četiri posebno dizajnirana kontejnera, posjetitelji imaju priliku kroz edukativni sadržaj, zanimljive kvizove i interaktivne igre saznati više o značaju i procesu uvođenja eura.

– Odaziv na izložbu je jako dobar, građani su zaista zainteresirani. Umirovljenika više zanima što će sa svojim „starim“ kunama i kako izgledaju euri, jer možda do sad nisu toliko imali susreta s njima. Djecu više zanima interaktivni dio izložbe, igre i nagrada, usput nešto nauče i bude im zaista zabavno. Dosta nam se škola javilo, danas će nas posjetiti i nekoliko razreda iz virovitičkih škola. Učiteljice su nam otkrile da se dolazak izložbe poklopio s gradivom o novcu koje trenutno obrađuju i temom financijska pismenost, došli smo im kao naručeni – rekla je Maja Markota Bašić iz Hrvatske narodne banke.

U Virovitici zainteresirani će izložbu moći pogledati danas (subota) do 19 sati i sutra (nedjelja) od 9 do 14 sati.

(www.icv.hr, eat; foto: E. A. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content