Započelo cijepljenje uoči ovogodišnje sezone gripe, Venus: Prema podacima koje pratimo, sezona gripe može biti intenzivnija nego u prethodne dvije godine

Danas je započelo cijepljenje protiv gripe, a uoči ovogodišnje sezone nabavljeno je 600.000 doza cjepiva. Kao i dosadašnjih godina, cjepivo će biti besplatno za osobe koje imaju povećani rizik od teškog oblika gripe i njezinih komplikacija.

– Dobili smo dovoljan broj cjepiva koja su distribuirana liječnicima obiteljske medicine tako da se svi koji ulaze u rizičnu kategoriju mogu javiti i cijepiti u dogovoru s izabranim liječnikom. Također, Zavod cijepi u istim terminima kao i protiv Covida, u Virovitici utorkom i četvrtkom od 8 do 11, te u Slatini srijedom od 8 do 11 sati- istaknuo je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Miroslav Venus i dodao.

– Budući da se velik broj ljudi koji dolazi po drugu docjepnu dozu protiv Covida nalazi u rizičnoj skupini i zainteresirani su za cijepljenje protiv gripe, ovom prilikom želim istaknuti kako se to može obaviti istovremeno. Kao i prijašnjih godina, cijepe se prvenstveno osobe starije životne dobi za koje je cijepljene besplatno, preporuča se trudnicama i zdravstvenim djelatnicima, ali i svima onima koji u svojoj okolini imaju nekoga tko se treba cijepiti, a ima medicinsku kontraindikaciju. Pozivam sve da se cijepe što prije jer potrebno je 10-tak dana da se razvije imunitet, a prema podacima koje pratimo sezona gripe može biti intenzivnija nego u prethodne dvije godine, budući da zbog mjera nismo bili toliko u kontaktu s virusom- zaključio je Venus.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content