Željko Šebalj iz Kapinaca i Dražen Ponjević iz Novaka ovog vikenda u Prelogu brane boje VPŽ na državnom natjecanju u oranju

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, ove godine nastavilo se održavanje županijskog natjecanja u oranju, a kulminacija dolazi 7. i 8. listopada, kada će se u Prelogu u Međimurskoj županiji održati državno oračko natjecanje.

Ove godine će to biti 18. put kako će najbolji orači u Hrvatskoj ukrstiti plugove ne bi li polučili pobjedu koja bi ih odvela na Svjetsko prvenstvo u oranju iduće godine.

Do sada su se državna prvenstva održavala u većini hrvatskih županija, a VPŽ je imala tu čast i zadovoljstvo da se državno oračko prvenstvo održi dva puta. U oba slučaja domaćin je bila općina Suhopolje. Prvi puta državno se prvenstvo u Suhopolju održalo 2010. godine, a drugi puta u naselju Borova 2015. godine.

Virovitičko-podravska županija ima jedne od najboljih orača u Hrvatskoj. Radivoje Rekić iz Naudovca u općini Sopje i Milenko Hrgović iz Vaške u općini Sopje ‘okitili’ su se ranije titulama državnih prvaka, Radivoje u oranju plugovima ravnjacima, a Milenko u oranju plugovima premetnjacima. Orači iz VPŽ osvojili su i brojna druga i treća mjesta, a ove će godine županiju na državnom prvenstvu predstavljati pobjednici ovogodišnjeg županijskog natjecanja u oranju održanog u kolovozu u Virovitici. To su Dražen Ponjević iz Novaka u općini Sopje koji je bio pobjednik u oranju plugovima premetnjacima i viceprvak Hrvatske u oranju ravnjacima, Željko Šebalj iz Kapinaca u općini Sopje.

(www.icv.hr, bs, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content