„HVIDRA Osijek 91“ proslavila 30. obljetnicu: Čuvanje spomena na poginule suborce i dostojanstveno obilježavanje njihove velike žrtve

Paljenjem svijeća kod spomenika Crvenom fići i svečanom sjednicom udruge, u utorak, 29. studenog obilježena je 30. godišnjica osnutka „HVIDR-e Osijek 91“. Svečanosti su uz predsjednika „HVIDRE – Osijek 91“ Miljenka Kolobarića i ostale članove, nazočili zamjenik župana Mato Lukić i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

– Ova lijepa obljetnica prilika je za zahvaliti se predsjedniku i svim članovima koji brinu jedni o drugima, ali i pravima i statusu invalida Domovinskog rata, jer su to ljudi koji su svoje zdravlje stavili na raspolaganje u obrani grada Osijeka, Slavonije i Baranje te cijele Hrvatske. Važno je istaknuti kako posljednjih nekoliko godina Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čelu s ministrom Medvedom, ali i Vlada RH daju značajan doprinos u ostvarivanju prava hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata – kazao je Lukić i pohvalio inicijative udruge, posebno u čuvanju spomena na poginule suborce i dostojanstvenom obilježavanju njihove velike žrtve.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content