Kreativnom eko radionicom suhopoljska KrEdA započela praktičnu provedbu još jednog zanimljivog projekta

Nakon što su predstavnici udruge KrEdA tijekom rujna predstavili projektne ciljeve na Školskom odboru i Vijeću roditelja OŠ Suhopolje i dogovorili suradnju, proteklog tjedna krenuli su i u praktičnu provedbu.

Projekt “Ponovno upotrijebi i prirodu poštedi” uz partnerstvo s Općinom Suhopolje i OŠ Suhopolje, sufinanciran je od Fonda za zaštitu okoliša i održivog razvoja. Predviđenjo trajanje projekta je do godinu dana, a tijekom tog perioda zaplanirane su brojne ekološko-kreativne radionice i akcije namjenjene djeci, mladima, ali i svim zainteresiranim mještanima, kao i izgradnja eko-info punkta na ulazu u Suhopolje.

U proljeće je predviđeno održavanje sajma za prodaju i zamjenu rabljene odjeće, obuće, bicikala i ostale opreme za djecu i bebe. Nakon toga velika akcija sakupljanja starog papira i posuđa, uz edukativne aktivnosti i edukacije na temu recikliranja, ponovne upotrebe i održivog razvoja.

– Na ovom druženju naglasak je (uz razvoj čitalačkih vještina) bio i na recikliranju. Čitali smo slikovnicu “Zelene slikopriče” koja za temu ima ponovnu upotrijebu svakodnevnih predmeta poput staklenih teglica, plastičnih boca, stare vune, perlice i vrpce. Nakon toga svaki sudionik je od starih teglica i sitnih potrošnih materijala, kojih imamo u svakom kućanstvu, izradio svijećnjake za poklon dragoj osobi. Osim toga ovo druženje je bila i prilika da predstavnicima PU Slatinske predamo i plastične čepove koje naši mali “ekolozi” unutar svojih obitelji i susjedstva vrijedno sakupljaju, a koje će oni dalje transportirati za akciju nabave lijekova za oboljele od malignih bolesti. Danas je stvarno sve bilo u duhu održivg razvoja, a tako i nastavljamo kroz cijeli projekt– rekla je voditeljica kreativnih aktivnosti Natalija Kožić Lukačević

Za daljnje informacije o projektu “Ponovno upotrijebi i prirodu poštedi” i mogućnost sudjelovanja i uključivanja u aktivnosti, iz Udruge KrEdA pozivaju da pratite njihove stranice.

(www.icv.hr, Udruga KrEdA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content