KrEdA volonteri u sklopu programa Vesela knjižnica obilježili Mjesec hrvatske knjige

Kreativnom pričopričonicom za najmlađe, jučer (četvrtak) u suhopoljskoj općinskog knjižnici Matija Gubec u Suhopolju, koju je vodila volonterka udruge KrEdA, učiteljica Martina Medvecki, obilježen je Mjesec hrvatske knjige. Veseli mališani imali su priliku poslušati zabavnu jesensku priču i aktivno sudjelovati u interpretaciji. Nakon toga izradili su glavne likove kako ih oni vide i dobili uputu kako s roditeljima izvesti igrokaz.

– Ovo je još jedna od aktivnosti kojima nastojimo potaknuti djecu na čitanje i uživanje u pisanom riječi, ali i na zabavan način uključiti i roditelje, kako bismo čitalačke aktivnosti poticali i kod kuće. Mjesec hrvatske knjige je trenutak kada je cijela javnost malo više osvještena o važnosti i nužnosti čitanja, ali mi ovakve aktivnosti u sklopu programa ” Vesela knjižnica” koji je djelomično sufinanciran od strane naše općine Suhopolje, provodimo cijelu godinu.

– Ovom prigodom zahvaljujem svim našim volonterima koji svojom kreativnošću doprinose tome da su naše radionice uvijek drugačije i djeci zanimljive s glavnim naglaskom na čitanje, maštanje i pričanje priča. Pozivam sve da nam se pridruže na novim Pricopričaonicama koje još planiramo do kraja godine, a termini će biti objavljeni našim stranicama – rekla je Natalija Kozić Lukacević, koordinatorima volontera udruge KrEdA. (KrEdA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content