Mališani i odgajateljice Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica prikupili veliku količinu plastičnih čepova za akciju “Čep po čep za skupi lijek”

U Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica djeca skupine ‘Tratinčice’ predala su danas (petak) veću količinu sakupljenih plastičnih čepova Editi Šerkezi, predsjednici Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice. Tijekom cijele godine čepovi se sakupljaju u svih šest objekata Vrtića i akciji „Čep po čep za skupi lijek“ se priključilo svih 27 odgojno-obrazovnih skupina Vrtića.

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske da reciklažom prikupljenih čepova, osiguraju financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti. Kao Eko vrtić koji promovira reciklažu i održivost, ovo je bio još jedan od razloga kako u ekološkom ali i humanom smjeru odgajati buduće naraštaje djece. U akciju se mogu uključiti svi, prikupljajući SVE VRSTE plastičnih ambalažnih čepova (čepovi s boca od vode, sokova, jogurta, mlijeka, ulja, kave, omekšivača, deterdženata…), a koji se mogu odložiti u kartonsku kutiju postavljenu na ulazu u svaku zgradu Vrtića.

– Zahvaljujemo svim roditeljima koji nam pomažu u održivosti ove akcije, a odgojiteljice nastavljaju s edukacijom najmlađih u humanom i ekološkom smjeru – poručila je ravnateljica Sandra Moslavac.

(www.icv.hr, sm)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content