Nitko kao Podravci i Podravke: Bez problema voze bicikl i s 5 promila!

Podravski i virovitički kraj ove godine iz mjeseca u mjesec obaraju nacionalne alkoholne rekorde u prometu, piše Danica.hr.

Novi je rekorder, kako javlja policija, 56-godišnji vozač bicikla kojem je protekli vikend utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 4,29 promila. Upravljao je biciklom u 12.20 sati u Cabuni, mjestu između Virovitice i Slatine.

Sredinom travnja pak gospodin (42) zatečen je u mjestu Sedlarica kod Pitomače kako upravlja biciklom s 4,42 promila. U listopadu ove godine policajci su zaustavili i biciklisticu koja je vrludala cestom u Pitomači oko 10.20 sati prijepodne. Uslijedilo je iznenađenje: dama je napuhala čak 3,08 promila.

Ista je gospođa nešto ranije, potkraj rujna, oko 13 sati zaustavljena na biciklu kojim je upravljala Pitomačom pod utjecajem alkohola od 3,63 primila.

Da nije nikakvo čudo da su u Podravini biciklistice kao i biciklisti, prilično “vješti” pod utjecajem alkohola, pokazuje i slučaj iz veljače ove godine: oko 18.15 sati biciklistica (52) u Botovu kod Koprivnice napuhala je 2,68 promila alkohola.

Hrvatski rekord, međutim, i dalje čvrsto drži 33-godišnji biciklist koji je lani u ožujku oko 13.30 sati vozio bicikl – opet u Pitomači – pod utjecajem alkohola od nevjerojatnih 4,90 promila. Kako se uopće popeo na bicikl, nitko ne može objasniti.

Iste godine u rujnu rekord je pokušao oboriti 58-godišnjak iz Hlebina kod Koprivnice. No, unatoč silnom trudu nije mu uspjelo te je zasad na utješnoj drugoj poziciji. On je, naime, u 18.05 sati, u Ulici Krste Hegedušića u Hlebinama upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 4,84 promila.

(danica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content