Osnovna škola Suhopolje svečano obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a posebnu pozornost posvetila je suhopoljskim braniteljima u Domovinskom ratu

Svečano obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Osnovnoj školi Suhopolje započelo je posebnom priredbom koju su pripremili učenici.

Prisjećajući se stihova Ivana Gundulića u pjesmi “Himna slobodi” te Hrvoja Hegedušića u pjesmi “Vukovar”, učenici su posebno naglasili svjesnost o važnosti slobode te prisjetili se hrvatskih branitelja koji su svojom žrtvom zadužili nas, buduće naraštaje.

Svečanoj priredbi nazočili su i gosti, načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal te članovi Hrvatskoga časničkoga zbora grada Virovitice, pukovnik Marijan Brlek, pukovnik Mirko Brajtigam, bojnik Davor Špoljarić te natporučnik Tomislav Kolec.

Prigodne riječi učenicima Osnovne škole Suhopolje uputio je i ravnatelj Anto Škraba te svečano otvorio izložbu.

Učenici su u suradnji s učiteljicom povijesti Sanelom Petrić te pukovnikom Marijanom Brlekom pripremili izložbu “Suhopolje u Domovinskome ratu” koja se i tijekom idućega tjedna može pogledati u prostorima škole. Izložba je zanimljiva, kako učenicima, tako i učiteljima te drugim gostima škole.

Ispred prostora Osnovne škole Suhopolje zapaljeni su lampioni te se i na taj način odala počast žrtvama Domovinskoga rata. Posljednja je aktivnost bila namijenjena učenicima osmih razreda. Spomenuti članovi Hrvatskoga časničkoga zbora grada Virovitice održali su predavanje o Domovinskome ratu u kojemu se prati kronologija najvažnijih događaja i bitaka s posebnim osvrtom na područje Suhopolja i Virovitice. Učenici su pažljivo pratili predavanje te su upoznati s najvažnijim dijelom novije hrvatske povijesti.

(www.icv.hr, OŠ Suhopolje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content