Srednjovjekovni viteški turnir Jankovac i Plemićka ruta ovogodišnji dobitnici nagrade Simply the best, TZ VPŽ dobila posebnu nagradu

Na područje Virovitičko-podravske županije stižu još tri nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu – Simply the best koju dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin “Way to Croatia”.

Tako je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije dobila “Posebnu nagradu za kontinuirani kreativan pristup oblikovanju i razvoju novih turističkih proizvoda koji oplemenjuju i sadržajno upotpunjuju turističku ponudu destinacije vezano za – destinaciju na kontinentu“.

Osim toga, u kategoriji „Sustav turističkih zajednica i lokalne samouprave – Novi projekt u turizmu – grupa turističke zajednice i lokalna uprava“ nagradu je osvojio još jedan projekt Virovitičko-podravske županije – Plemićka ruta Podravine i Slavonije.

– Nagrade su, inače, potvrde uspjeha čitave destinacije. Ovdje smo dobili tri nagrade za područje Virovitičko-podravske županije. Ono na što smo iznimno ponosni, a to je potvrda našeg dugogodišnjeg rada, odnosno nagrada za najbolju kontinentalnu turističku zajednicu, koju smo dobili za sve ovo što smo zadnjih godina radili. Drago nam je da struka, koja prati naš rad, to prepoznaje, i da vidi da zaista pokušavamo destinaciju razvijati kao jednu održivu i uključivu destinaciju. Bitna je sinergija svih dionika i trudimo se da zaista na taj način i radimo. Također, u sklopu ovih dodjela nagrada održava se i Međunarodna turistička burza na kojoj sudjeluje i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a na kojoj ćemo predstaviti cjelokupnu ponudu destinacije za putničke agencije iz Hrvatske i Europe – rekla je direktorica TZ VPŽ Martina Jakelić.

Treću nagradu s područja županije  kategoriji “zabavnih manifestacija” osvojila je Turistička zajednica Čačinci za Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu, koji je organiziran uz suradnju s Parkom prirode Papuk i Redom vitezova Ružice grada.

– Najljepše i najdraže nam je kada nas baš struka prepozna i zato smo jako sretni što je ova naša lijepa priča pronašla svoje mjesto u hrvatskom turizmu. Ova priča krenula je 2012. kada je organizacijski tim koji su činili Red vitezova Ružice grada, naša Općina i Turistička zajednica, Hrvatske šume te Park prirode Papuk krenuo s pripremom i evo mislim da smo došli do toga da je naš srednjovjekovni turnir čvrsto uz bok svih ovakvim priredbama u Hrvatskoj. Mi jesmo mali, ali mislim da radimo jako velike stvari i na to smo zaista ponosni. Ogroman trud svi zajedno ulažemo u ovu kao i u sve naše manifestacije, a kroz Viteški turnir na najbolji mogući valoriziramo našu kulturnu i povijesnu baštinu koju posjeduje Park šuma Jankovac i naš Park prirode Papuk. Zahvalni smo što smo dobili ovu nagradu koja je samo motiv više da u istom i boljem ritmu nastavimo i dalje – kaže direktorica TZ ureda Čačinci Ana Marunica.

Nagrade Simply the best za 2022. godinu dodijeljene su u sklopu 23. burze PUT koja se održava 28. do 30. studenog u Velikoj Gorici.

Nagrade su uručene direktorici Turističke zajednice VPŽ Martini Jakelić, direktorici Turističke zajednice Čačinci Ani Marunici, a svečanosti su nazočili, između ostalih, i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac, predsjednik Udruge reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić Crni i pomoćnik direktorice Turističke zajednice VPŽ Josip Mikolčić.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content