Svetoj Ceciliji u čast: Zborovi i dueti koncertom za dušu počastili publiku u Virovitici

U prekrasnom koncertu mogla je večeras (subota) uživati publika u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici, gdje su zborovi i izvođači koji pjesmom animiraju liturgijsko slavlje održali pravi koncert za dušu i prisutne proveli kroz glazbeno-duhovni vremeplov.  

Riječ je o tradicionalnom koncertu u povodu blagdana sv. Cecilije, inače zaštitnice glazbenika i pjesnika, kao i najstarijeg virovitičkog župnog zbora koji nosi njeno ime.

U uvodnoj riječi župnik fra Bernard Barbarić zahvalio je svima koji svojim talentom i ljubavlju prema glazbi svete mise i klanjanja u crkvi čine posebnima, kao i na trudu, volji i strpljenju koje ulažu u probe i pripreme. 

IMG_20221119_210317_copy_918x768

Večerašnji koncert s dvije skladbe otvorio je Župni zbor Svete Cecilije, a potom su talent  pokazali i najmlađi – članovi Dječjeg zbora Zvončići. Uslijedila su dva dueta: Matej i Jakov Blažević, otac i sin, koji su publiku počastili s dvije skladbe, kao i duo Darija Filipović i Tihomir Sabolić. Glazbenu večer okrunio je nastup VIS-a “Susret”. 

Publika je svaki nastup nagradila snažnim pljeskom i nakon koncerta čestitala izvođačima, od kojih će neki već sutra opet pjevati, pod nedjeljnom svetom misom.  

IMG_20221119_205837_copy_930x768

-Uz činjenicu da su nas proveli i kroz neke klasične liturgijske skladbe, uživala sam u nastupima u kojima su danas sudjelovale cijele obitelji. Divan je osjećaj vidjeti da u malom zboru pjevaju djeca, a njihovi roditelji u jednom od zborova za odrasle, da svi vole istu vrstu glazbe, da sviraju zajedno i pjevaju. 

Jednom riječju, bilo je posebno večeras biti u crkvi na ovom koncertu. Izvođači su nam poklonili ne samo divne pjesme već i jedan tren mira i sigurnosti, neke posebne topline, za kojom svi čeznemo – poručila je na kraju koncerta posjetiteljica Renata. (www.icv.hr, mlo) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content