Trg u Tvrđi neprimjerena lokacija za lunapark: Izmjestili ga kod Školjke

Postavljanje lunaparka na nedavno uređeni Trgu Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi, izazvalo je negodovanje građana. “Malo koji lunapark se može pohvaliti da je postavljen na tako skupo plaćenoj podlozi i okruženju” samo je jedan od komentara objavljenih na Facebook stranici.

Na postavljanje lunaparka na neprimjerenu lokaciju reagirao je osječki gradonačelnik Ivan Radić te je donio odluku o izmiještanju lunaparka, pa su se iz Gradske uprave oglasili priopćenjem za javnost.

– Organizatori osječkoga Adventa, Kulturni centar i Turistička zajednica grada Osijeka, u završnim su pripremama kako bi pred Osječane i njihove goste i ove godine izašao najljepši hrvatski advent- poručili su.

Nakon što su organizatori postavili lunapark na Trgu Vatroslava Lisinskog osječki gradonačelnik Ivan Radić tražio je da ga izmjeste na drugu lokaciju. Gradonačelnik Radić podsjeća da nije dopustio da se lunapark postavi u Tvrđi niti na blagdan sv. Antuna.

Poštujući odluku gradonačelnika organizatori Adventa izmjestili su lunapark kod Školjke, koje je primjerenije mjesto za takvu vrstu zabave, a i dovoljno je blizu Tvrđi i Trgu Svetog Trojstva čije se adventsko i bajkovito ruho s nestrpljenjem očekuje, navodi se u priopćenju.

Kako je cijeli Advent u Osijeku zamišljen i kada će biti otvorene kućice, te započeti s ostalim programima, za sada još nije poznato, no prva nedjelja došašća, već je “pred vratima”.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content