Tribinom “Žena uz ženu” obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U organizaciji Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Virovitičko-podravske županije danas (petak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana tribina „Žena uz ženu“. Na tribini, održanoj u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, sudjelovali su i PU virovitičko-podravska, Udruga SOS Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica, a gošća tribine bila je virovitička glumica Snježana Lančić.

Velik broj okupljenih, među kojima su bili i saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenica predsjednika Županijske skupštine Ivanka Pospihalj, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća grada Virovitice Ivančica Fett-Škvarić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok te predsjednice gradskih i općinskih organizacija Zajednice žena, pozdravio je ravnatelj virovitičke knjižnice Robert Fritz.

Nakon toga, riječ je preuzela predsjednica Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin, koja je i predstavila sudionice tribine – Mariju Bajan Prokl (Centar za socijalnu skrb Virovitica), Martinu Veršec i Tanju Novosel (PU virovitičko-podravska), Desu Kolesarić (Udruga SOS Virovitica) i Vlastu Honjek-Golinac (Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Virovitica) te glumicu Kazališta Virovitica Snježanu Lančić.

– U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava danas, želimo progovoriti o sveprisutnom nasilju u obitelji koji je veliki teret ovog društva. Također, želimo naglasiti i važnost da upravo, kao što sam naslov tribine kaže, žena bude uz drugu ženu, da si međusobno budemo podrška i da u toj sinergiji steknemo jedno jače i bolje društvo. Želimo osvijestiti javnost da je to problem koji se ne smije gurati „pod tepih“, želimo reći ne nasilju i reći da ono može imati jedino nultu stopu tolerancije. Upravo iz tog razloga, vjerujem da će ova današnja tribina polučiti rezultat i dirnuti sve one koji u situaciji da vide nasilje i, ako ništa drugo, da o tom nasilju progovore, da javno upozore i, na kraju krajeva, ako ga vide u svojoj okolini da ga prijave – istaknula je Sanja Kirin.

viber image 2022 11 25 20 17 20 237

Također, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Dvorac Pejačević bio je osvjetljen narančastom bojom, koja je simbol borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

(www.icv.hr, eat, foto: K. Toplak, E. A. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content