U Donjem Miholjcu proveden nacionalni preventivni projekt “Živim život bez nasilja” i “Lily”

U suradnji s Gradom Donjim Miholjcem, Turističkom zajednicom Donji Miholjac, Centrom za socijalnu skrb Donji Miholjac i Udrugom Žena “Ruže” iz Viljeva, policijski službenici su uz informativno-edukativni postav u centru Grada Donjeg Miholjca građanima Donjeg Miholjca ukazali na problem nasilja u društvu te prikazali svoj preventivni rad u borbi protiv nasilja općenito, a posebno u borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja.

Time su jučer u okviru nacionalnih preventivnih projekta “Živim život bez nasilja” i “Lily”, kontakt policajac Policijske postaje Donji Miholjac i policijski službenik za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U svrhu povećanja vidljivosti problema nasilja, a posebno nasilja nad ženama, podijeljeni su edukativno-informativni materijali i majice, a članice Udruge žena “Ruže” iz Viljeva dijelili su slane i slatke poslastice građanima Donjeg Miholjca.

Nasilje u obitelji nema svoju dob, zanimanje ili stupanj obrazovanja i prisutno je u svim socijalnim skupinama. Koliko god se žrtvi, osobi koja trpi nasilje, situacija čini bezizlaznom, postoje mogućnosti izbora i promjene. Upravo je to jedan od značajnijih razloga provedbe projekta koji ukazuje na pravo na život bez nasilja, promoviranje kulture nenasilja i međusobnog poštivanja.

Pojedina istraživanja pokazuju kako žene trpe nasilje i po 10 do 15 godina, prije nego što konačno odluče potražiti pomoć. Kako bi se to promijenilo, Policijska uprava osječko- baranjska provodi brojne aktivnosti iz nacionalnih preventivnih projekata pod nazivom “Živim život bez nasilja” i “Lily” na način da građanima ukazujemo na problem ove vrste nasilja, na načine samozaštite i gdje i kako zatražiti pomoć.

(www.icv.hr, tj, foto: PU osječko-baranjska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content