Advent u Petrovom vrtu: Učenici OŠ Petra Preradovića Pitomača priredili predblagdanski program uz razne pjesme, ples i recitacije

Jučer (ponedjeljak) je u Petrovom vrtu Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici održana manifestacija pod nazivom “Advent u Petrovom vrtu” na kojoj su sudjelovali učenici Osnovne škole Petra Preradovića zajedno sa svim područnim školama.

-Inače su djeca u povodu Božića imala u svojim školama razne priredbe, no na inicijativu učiteljica iz područnih škola i nakon jednog predstavljanja knjige došli smo na ideju da se ponovo sva djeca okupe tako na jednom mjestu. I zapravo tu se rodila ideja da pred Božić okupimo sve škole i da napravimo jednu ovakvu veliku božićnu priredbu za roditelje i obitelj. Uz pomoć Općine Pitomača i KUD-a Petar Preradović iz Grabrovnice uspjeli smo to realizirati i evo vjerujemo da će ovo sada postati tradicija Adventa u Petrovom vrtu – rekao je voditelj Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića Srećko Mijatović.

Tako su učenici područnih škola iz Dinjevca, Grabrovnice, Sedlarice, Velike i Male Črešnjevice, Kladara, Otrovanca, Starog Gradca, Starogradačkog Marofa i Turnašice priredili predblagdanski program uz razne pjesme, ples i recitacije. Uz sve to održan je i mali božićni sajam proizvoda svih škola, a na kojem su sudjelovala i djeca iz viših razreda koja su za tu prigodu izradila vlastiti sapun.

Za još posebniji ugođaj pobrinule su se članice KUD-a “Petar Preradović” iz Grabrovnice koje su, uz pomoć Općine Pitomača, za sve prisutne pripremile lepinje, kuhano vino i čaj.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content