Benzinska crpka u Čačincima ipak će ugledati svjetlo dana? Sud pokrenuo prodaju nekretnine

Središte Čačinaca moglo bi dobiti potpuno novu vizuru. Naime, nakon 15 godina, bezizlazna situacija oko vlasništva, prodaje, višemilijunske zabilježbe i u konačnici funkcionalnosti benzinske crpke u Čačincima napokon je pred rješenjem. Naime, Općinski sud u Virovitici, Stalna služba u Slatini zastupana po sucu Krunoslavu Gernhardu pokrenula je prodaju predmetne nekretnine u središtu Čačinaca koja se vrši putem elektroničke javne dražbe. Sljedeće godine, 25. siječnja započinje nadmetanje, a koje traje do 8. veljače 2023. do 14.59 sati.

– Nedovršena benzinska postaja u Čačincima predstavlja dugogodišnji problem kojemu se napokon nazire kraj jer nakon mnogo truda napravljen je iskorak kojim će se nastojati riješiti njen status, a nakon provedenog postupka prodaje nadam se ozbiljnom investitoru koji će istu napokon staviti u funkciju – rekao je Alen Jurenac, načelnik Općine Čačinci.

Utvrđena vrijednost nekretnine u prvom krugu nadmetanja iznosi 2.410.000 kuna, dok je minimalna zakonska cijena ispod koje se nekretnina ne može prodati 1.928.000 kuna. Dražbeni korak iznosi 10.000 kuna. Na drugoj elektroničkoj javnoj dražbi nekretnine ne mogu biti prodane ispod 3/5 utvrđene vrijednosti, odnosno 1.446.000 kuna.  

Kao kupci mogu sudjelovati samo pravne i fizičke osobe koje najkasnije do zadnjeg dana objave poziva na sudjelovanje u elektroničkoj javnoj dražbi uplate jamčevinu od 10 posto od vrijednosti nekretnine, odnosno 240.000 kuna. O detaljima prodaje više na službenim stranicama FINA-e.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content