Božićni koncert Ansambla LADO “Radujmo se i pivajmo” održat će se 19. prosinca u župnoj crkvi sv. Terezije Avilske u Suhopolju

Božićni koncert Ansambla LADO “Radujmo se i pivajmo” održat će se u crkvi svete Tereze Avilske u Suhopolju 19. prosinca u 18.30 sati.

Od svog osnutka do danas Ansambl LADO ustrajno radi na očuvanju i scenskoj interpretaciji hrvatske glazbene i plesne baštine. Godine 1990. LADO pokreće projekt Crkvena godina u hrvatskom pučkom kazivanju te tako ulazi u sustavno istraživanje hrvatske pučke sakralne glazbe, tog iznimnog spoja crkvenog i tradicijskog glazbenog izričaja. Prvotno su prikupljane i obrađivane pjesme božićnoga razdoblja, a vremenom se repertoar proširivao, kako u smislu pojedinih razdoblja u crkvenoj godini, tako i u pogledu njihove regionalne rasprostranjenosti.

Iznimno bogatstvo i raznolikost crkvenog pučkog pjevanja, kao i njegovo postupno osiromašenje i nestajanje pod naletima suvremenih kretanja u crkvenoj glazbi, ukazalo je na potrebu njegovog očuvanja i nužno usmjerilo LADO u istraživanje i ovog segmenta hrvatske tradicijske kulture.

Ulaz na koncert je slobodan.

(Župa sv. Terezije Avilske)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content