Dijabetička udruga Orahovica održala radnu Skupštinu: I dalje će redovito provoditi akcije mjerenja šećera u krvi i tlaka u Orahovici te u susjednim općinama

Iza Dijabetičke udruge Orahovica aktivna je i sadržajima prepuna godina. Potvrđeno je to na nedavno održanoj radnoj Skupštini koja je poslužila prije svega za financijsko izvješće, plan te program rada za iduću 2023. godinu.

– Ove godine organizirali smo niz akcija kontrole šećera i krvnog tlaka, nekoliko edukativnih predavanja, našu veliku manifestaciju “Slatki na Papuku”, a sve u cilju edukacije ljudi o ovoj opakoj bolesti te pomoći našim članovima i svim oboljelim osobama sa šireg područja – rekao je predsjednik udruge Ivica Martinčević.

Iznoseći program rada za 2023. godinu, predsjednik Martinčević rekao je kako će i dalje redovito provoditi akcije mjerenja šećera u krvi i tlaka u Orahovici te susjednim općinama.

– Obilježit ćemo Svjetski dan dijabetičara, kao i mjerenje šećera u krvi kod učenika Srednje škole “Stjepan Ivšić”. Članovi naše udruge također će sudjelovati na radionicama za dijabetičare u organizaciji Hrvatskog saveza dijabetičara u Zagrebu kao i na manifestaciji “Pekmezijada” u Dugoj Međi. I dalje je naš osnovni cilj ukazivanje na veliku opasnost koju sa sobom nosi šećerna bolest– rekao je Martinčević.

Na navedenoj skupštini nazočio je i orahovački gradonačelnik Saša Rister koji je tom prigodom pohvalio rad ove vrijedne udruge.

– Čestitam vam na svim aktivnostima koje ste odradili kroz ovu godinu, a posebno hvala na tome što redovito naše građane educirate i upozoravate na ovu opaku bolest. Također, pohvaljujem i vašu manifestaciju “Slatki na Papuku” koja u Orahovicu privuče veliki broj posjetitelja iz cijele Hrvatske. Kao što sam rekao i na prethodnim susretima, Grad Orahovica će vas uvijek podržavati kao i sve vaše projekte, a koji su se nebrojeno puta pokazali kao korisni i kvalitetni– rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, Dijabetička udruga Orahovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content